10 Οκτωβρίου 2021: Παγκόσμια μέρα ψυχικής Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021 09:37 10 Οκτωβρίου 2021: Παγκόσμια μέρα ψυχικής Υγείας

Σε μια εποχή που η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού έχει πανανθρώπινα επηρεάσει τη ζωή μας, με τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς να πλήττονται περισσότερο, η ανάγκη για ψυχική υγεία δεν αποτελεί προνόμιο, αλλά δικαίωμα για όλους.          

Αφουγκραζόμενος αυτό το αίτημα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αυτό το χρόνο ενώνει φορείς,συλλογικότητες κι άτομα να υλοποιήσουν τη θεματική: «Φροντίδα Ψυχικής Υγείας για όλους: Ας γίνει πραγματικότητα!». Στόχος των εκδηλώσεων είναι να μοιραστούν επαγγελματίες, φροντιστές κι λήπτες των υπηρεσιών ψυχικής υγείας ενδυναμωτικές βιωματικές ιστορίες. Με αυτό τον τρόπο, οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν κουράγιο, να μάθουν ο ένας από την εμπειρία του άλλου, να ελαφρύνουν το φορτίο τους και να βαδίσουν σαν συνοδοιπόροι. Παράλληλα, δίνει το μήνυμα σε υπευθύνους να ενισχύσουν την κοινωνική πρόνοια για την ψυχική υγεία, ώστε να εξισορροπηθούν οι κοινωνικές ανισότητες.

Η Παγκόσμια μέρα ψυχικής υγείας καθιερώθηκε το 1993 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας κι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Οργανισμό Υγείας, ώστε να ευαισθητοποιεί κι να ενημερώνει τους ανθρώπους για θέματα ψυχικής υγείας, να γιορτάζει με τους καθημερινούς πρωταγωνιστές αλλά και με τους αφανείς ήρωες και να υπενθυμίζει ότι πρέπει να γίνουν ακόμη βήματα σε μια κατεύθυνση που δε θα υπάρχει στίγμα.

Η ψυχική υγεία αποτελεί μια κατάσταση ισορροπίας ανάμεσα σε μας κι στο περιβάλλον μας κι ο καθένας αναζητά τη δική του. Όταν διαταράσσεται, μπορούμε να πάρουμε μια ανάσα, να μαζέψουμε δυνάμεις κι να απευθυνθούμε για  βοήθεια ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Οι τρόποι που θα βρούμε για να έχουμε μια αρμονική ζωή συνδέεται με τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Ας τον δούμε κι από την πλευρά των παιδιών, ίσως θυμηθούμε τον εαυτό μας κι ίσως κατανοήσουμε ότι όντως κάποια προβλήματα λύνονται με βόλτες στη φύση, με καλούς φίλους και με διασκέδαση!

«Πρόσβασις»
Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών
Βύρωνος 29, 2ος & 4ος όροφος - Λαμία
Αμφίκλεια, Αταλάντη, Καρπενήσι
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2231066103, 6932065658
Site: www.prosbasis.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση