Εύβοια: «Αφού δεν καήκαμε, παραλίγο να πνιγούμε» - «Δεν έμεινε τίποτα όρθιο»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021 15:00 Εύβοια: «Αφού δεν καήκαμε, παραλίγο να πνιγούμε» - «Δεν έμεινε τίποτα όρθιο»

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου Βόρειας Εύβοιας -  «Δραματική η κατάσταση, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο», λέει ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης - Διακοπή κυκλοφορίας σε επαρχιακό δρόμο από κατολισθήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την αστυνομία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκε κατολίσθηση στο 4ο χλμ της επαρχιακής οδού Αγδινών - Παπάδων, στη θέση Προφήτης Ηλίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κίνηση των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κίνηση γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων.

Δραματική είναι η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια από τις βροχοπτώσεις λόγω της κακοκαιρίας «Αθηνά», όπως περιέγραψε κάτοικος της περιοχής. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ, είπε ότι “το βράδυ δεν κοιμηθήκαμε. Αφού δεν καήκαμε, παραλίγο να πνιγούμε”.

Έριξε πολύ νερό, μπήκε μέσα στο μαγαζί. Ανεβήκαμε στον επάνω όροφο να κοιμηθούμε, αλλά δεν κλείσαμε μάτι. Το νερό πώς δεν πήρε όλο το σπίτι” περιέγραψε.

Το κάτω μέρος πλημμύρισε. Λάσπη, πέτρες, πράγματα, ότι θέλετε. Έγινε χαμός το βράδυ” πρόσθεσε. Ήδη έχουν ξεκινήσει τα συνεργεία να καθαρίζουν.

Δείτε το βίντεο:

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN έκανε λόγο για δραματική κατάσταση, και πολύ σημαντικές καταστροφές στα χωριά Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, τα οποία είχαν καεί κατά τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού.

Δήμαρχος Μαντουδίου για την κακοκαιρία: «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο»

«Μετά την καταστροφική φωτιά, ήρθε η καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, παραλία Αγίας Άννας, παραλία Αχλαδίου, έχουν καταστραφεί. Τα ποτάμια μπήκαν μέσα στα σπίτια. Η παραλία Αχλαδίου έχει μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι. Έχουν κοπεί οι συνδέσεις σε όλα τα χωριά. Η κατάσταση είναι δραματική. Μέσα στο χωριό έχει φύγει ένα βουνό ολόκληρο. Έχουμε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια», είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου και συνέχισε:

«Προσπαθούμε να δούμε εάν οι άνθρωποι είναι καλά. Είναι τρομερή η κατάσταση, δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση, ούτε με τη φωτιά είχαμε δει τέτοιο τραγικό γεγονός. Όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Έριξε από τις 12 το βράδυ έως τις 2:30, δεν έχει μείνει τίποτα. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Δεν έχει κανένας κοιμηθεί. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους».

«Η πυροσβεστική όλη τη νύχτα προσπαθεί να μην έχουμε θύματα, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Ποτάμια που ήταν σχεδόν ρυάκια, έχουν γίνει σχεδόν 10 μέτρα», σημείωσε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Δείτε τι είπε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός για την κατάσταση που επικρατεί και για την επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων από πλημμυρισμένα σπίτια.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εικόνες από τις καταστροφές στην Εύβοια και τι λέει ο Αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Δημήτρης Σκοπελίτης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση