Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο Λαμιώτισσες έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 17:54 Δύο Λαμιώτισσες έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό

Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται μέσα σε μια εβδομάδα…

Τη μάχη με τον κορωνοϊό έχασε τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/10) μία 78χρονη Λαμιώτισσα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η άτυχη γυναίκα είχε διακομιστεί στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας στις 5 Οκτωβρίου και αμέσως αξιολογήθηκε ως σοβαρή η κατάστασή της και εισήχθη στη ΜΕΘ, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει.

Την προηγούμενη Παρασκευή στα Επείγοντα διακομίσθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ακόμη γυναίκα από τη Λαμία 63 ετών, για την οποία διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, η άτυχη γυναίκα που αντιμετώπιζε κι άλλα προβλήματα υγείας, είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, μόνο μέσα στο μήνα Οκτώβριο οι θάνατοι από κορωνοϊό στη Φθιώτιδα είναι πέντε, ενώ στο Νοσοκομείο Λαμίας κατέληξε και ένας ακόμη 65χρονος από το Βόλο.

Αυτή τη στιγμή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid του ΓΝ Λαμίας νοσηλεύονται τρία άτομα, καθώς το βράδυ της Κυριακής (10/10) διακομίστηκε από την Καρδίτσα ένας ακόμη ασθενής 59 ετών. Είχε προηγηθεί μία ακόμη διακομιδή από το Νοσοκομείο της Καρδίτσας, 91χρονης, ενώ νοσηλεύεται επίσης και ένας 58χρονος από τη Λαμία.

Την ίδια ώρα στο Πέτρινο κτίριο όπου στεγάζεται η Κλινική Covid, οι ασθενείς έφτασαν τους 19 από 7 που ήταν στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας. Εκτός από την 30χρονη λεχώνα οι υπόλοιποι ασθενείς είναι από 37 έως 84 ετών, 11 άνδρες και 8 γυναίκες.

Από αυτούς οι 13 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ από τους εμβολιασμένους οι 3 είναι με Pfizer και οι 3 με AstraZeneca.  

Σημειώνουμε τέλος ότι η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου μέσα στον Οκτώβριο έχουν σημειωθεί άλλοι έξι θάνατοι, πέντε πολιτών από την Εύβοια και ενός από τη Βοιωτία. Επίσης νοσηλεύονται 17 ασθενείς, 8 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 9 στην κλινική Ήπιας Νοσηλείας Covid.