Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο επιπλέον άμισθοι Αντιδήμαρχοι σε δήμους που είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 08:32 Δύο επιπλέον άμισθοι Αντιδήμαρχοι σε δήμους που είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τον ορισμό δύο επιπλέον άμισθων αντιδημάρχων προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται στην Ολομέλεια σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, εντός Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης..

Η δυνατότητα αυτή δίνεται σε δήμους που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από φυσικές καταστροφές, όπως οι Δήμοι της Φθιώτιδας από την καταστροφή του Ιανού και της Εύβοιας.

Όπως αναφέρει στο άρθρο 4 η συγκεκριμένη τροπολογία:

«Σε Δήμους ή Δημοτικές Ενότητες Δήμων που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από φυσικές καταστροφές, μπορούν να ορίζονται ΕΩΣ ΔΥΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ Άμισθοι Αντιδήμαρχοι, ΠΛΕΟΝ τον οριζομένων στο α’, β’ και γ’ εδάφιο της παρούσας ειδικά για το συντονισμό και την παρακολούθηση της εξέλιξης του συνόλου των έργων, εργασιών και δράσεων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση των φυσικών καταστροφών.

Η ισχύς της Απόφασης ορισμού των ανωτέρω Αντιδημάρχων παύει αυτοδικαίως κατά την ημερομηνία λήξης ισχύος της Απόφασης κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας