Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήλωση συγκομιδής οινοποιήσιμων ποικιλιών για το 2021

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 10:27 Δήλωση συγκομιδής οινοποιήσιμων ποικιλιών για το 2021

Μέχρι 30 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικές σηλώσεις…

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Φθιώτιδας, ανακοινώθηκε ότι οι δηλώσεις συγκομιδής 8α υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» του Υπ.Α.Α.Τ

Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής πραγματοποιείται έως την 30η Νοεμβρίου 2021, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις νέες δηλώσεις.

Ειδικότερα για το έτος 2021, οι κάτοχοι νόμιμων αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, δηλαδή όσοι είναι καταγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο, κατέχουν αμπελοτεμάχια μονοκαλλιέργειας αμπέλου με οινοποιήσιμες ποικιλίες και έχουν νόμιμο δικαίωμα φύτευσης, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής και παραγωγής αποκλειστικό και μόνο οι αμπελουργοί των οποίων το σύνολο της αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης με οινοποιήσιμες ποικιλίες είναι μέχρι και 1 στρέμμα, το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή. Σε περίπτωση που επιθυμούν να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής, στο πεδίο προορισμός επιλέγεται "ΙΔΙΟΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ".

Περισσότερες λεπτομέρειες για όλες τις περιπτώσεις αμπελουργών, καθώς και για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία, δείτε ΕΔΩ.