Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διασωληνώθηκαν δύο Λαμιώτες με κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 08:02 Διασωληνώθηκαν δύο Λαμιώτες με κορωνοϊό

Πλησιάζει το 100% και πάλι η ΜΕΘ. Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας…

Σε μια περίοδο που ο αριθμός των κρουσμάτων στη Φθιώτιδα έχει σταθεροποιηθεί ψηλά (32 κατά μέσο όρο οι ημερήσιες μολύνσεις), σταθερά ψηλά παραμένει και ο αριθμός των ασθενών που χρίζουν νοσοκομειακής φροντίδας.

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα δύο ακόμη Λαμιώτες χρειάστηκε να διασωληνωθούν, καθώς η κατάστασή τους παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και να μεταφερθούν από την Κλινική στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid.

Πρόκειται για δύο άνδρες 64 και 62 ετών, ανεμβολίαστοι, οι οποίοι μόλις το Σαββατοκύριακο είχαν εισαχθεί στο Νοσοκομείο με συμπτώματα της  Covid-19.

Έτσι τώρα στη ΜΕΘ Κορωνοϊού νοσηλεύονται πέντε ασθενείς με δυναμικότητα τα έξι κρεβάτια. Θυμίζουμε ότι στη ΜΕΘ Λαμίας νοσηλεύονται δύο ακόμη ασθενείς από την Καρδίτσα και άλλος ένας 58χρονος Λαμιώτης, με τη διάμεση ηλικία να διαμορφώνεται στα 62 έτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, κανείς τους δεν είναι εμβολιασμένος.

Στην Κλινική Κορωνοϊού, στο Πέτρινο κτίριο, μετά τις δύο εισαγωγές στη ΜΕΘ, αλλά και τέσσερα εξιτήρια, ο αριθμός έπεσε στους 15 ασθενείς, καθώς έγιναν και δύο εισαγωγές με δύο άνδρες 54 και 57 ετών και πάλι από τη Λαμία. Ο ένας είναι ανεμβολίαστος και ο άλλος πλήρως εμβολιασμένος με το εμβόλιο της Pfizer.

Συνολικά 6 από τους 15 ασθενείς είναι πλήρως εμβολιασμένοι, 4 με το εμβόλιο της Pfizer και 2 με το εμβόλιο της AstraZeneca