Συναντήσαμε το Λαμιώτη chef Κώστα Παπαθανασίου στο κορυφαίο εστιατόριο της Μυκόνου!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 10:12 Συναντήσαμε το Λαμιώτη chef Κώστα Παπαθανασίου στο κορυφαίο εστιατόριο της Μυκόνου!

Το καλοκαίρι μπορεί αισίως να μας αποχαιρέτησε, αλλά εμείς βρεθήκαμε στη Μύκονο και στο εστιατόριο του Jason Atherton, στο Mykonos Social. Ο πολυβραβευμένος με αστέρια Michelin, διεθνούς φήμης σεφ άνοιξε το Mykonos Social στο Santa Marina, a Luxury Collection Resort.

Εκεί συναντήσαμε το Λαμιώτη chef, Κώστα Παπαθανασίου ο οποίος και είναι ο head chef του εστιατορίου.
Ο Κώστας είχε εμφανίστει και στον τελικό του Master Chef μαζί με τον
Jason Atherton, όπου και επιμελήθηκαν τα πιάτα που κλήθηκαν να αντιγράψουν οι φιναλίστ.

Το Mykonos Social by Jason Atherton αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα νέα στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας για φέτος.

Βρεθήκαμε εκεί με τον Κώστα Παπαθανασίου, απολαύσαμε έναν καφέ στο ηλιόλουστο εστιατόριο και μας είπε όλα του τα νέα από τη διαμονή και την επαγγελματική του πορεία στην Ελλάδα.

Ο Λαμιώτης σεφ μοιράστηκε με τη Χριστιάννα Αρβανιτάκη τα σχέδια του, τις ανησυχίες του και την πάντα όμορφη και δημιουργική διάθεσή του.

Συνέντευξη:

LR: Αυτό το καλοκαίρι ήταν πολύ ιδιαίτερο για όλους, έχεις κάνει τον απολογισμό σου;

Chef: Σίγουρα τα δεδομένα που αντιμετωπίσαμε αυτό το καλοκαίρι ήταν διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθήσει. Νομίζω ότι είναι αρκετά νωρίς, ήταν ένα δύσκολο και απαιτητικό καλοκαίρι και πιστεύω ότι είναι καλύτερο να βγάλω τα συμπεράσματά μου όταν θα είμαι χαλαρός, σε διακοπές.

LR: Τι σου έμαθε το καλοκαίρι στη Μύκονο;

Chef: Έμαθα τόσα πολλά για την ελληνική κουζίνα και τους Έλληνες παραγωγούς, οι οποίοι κάνουν εκπληκτική δουλειά με τα προϊόντα τους. Επίσης γνώρισα ανθρώπους που έρχονται εδώ απ' όλα τα μέρη του κόσμου και πραγματικά λατρεύουν τη χώρα μας και την κουλτούρα μας!

LR: Η συνεργασία σου με τονJason Atherton αριθμεί πολλά χρόνια, πόσο σημαντικό είναι να έχεις αξιόπιστες σχέσεις με τους συνεργάτες σου;

Chef: Είναι εξαιρετικά σημαντικό, απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια να χτίσεις δεσμούς συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Εμείς με τον Jason το έχουμε καταφέρει μέσα από μία φιλία με πολύ γερές βάσεις. Η επικοινωνία και ο σεβασμός είναι το κυριότερο συστατικό στη συνταγή της επιτυχίας μας!

LR: Θα επέστρεφες ξανά στην Ελλάδα;

Chef: Οπωσδήποτε, θα ήθελα πολύ να κάνω κάποιο δικό μου project εδώ κάποια στιγμή. Έχω πολλές ιδέες πάνω σε αυτό!

LR: Ποια τα σχέδιά σου όταν επιστρέψεις στην Αγγλία;

Chef: Το βασικό και πρωταρχικό σχέδιο μου είναι ότι θα ξεκινήσω με "δυνατές" διακοπές πριν οτιδήποτε άλλο... Μετά από αυτές θα κάνω τον απολογισμό μου και θα ξεκινήσω πάλι τη σκληρή δουλειά!

Ο Κώστας δεν είναι απλώς ένας επιτυχημένος και διακεκριμένος σεφ για εμάς, είναι ένα παιδί γεμάτο ταλέντο που ξέρει να δουλεύει και να καταφέρνει με την πίστη του και την επιμονή του όλους τους στόχους του.

Ανυπομονούμε να μάθουμε ακόμα περισσότερα νέα για τον Κώστα μέσα στο χειμώνα και να τον καμαρώνουμε μέσα σε κουζίνες ανά τον κόσμο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση