Πως οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη δύο ανδρών για διακεκριμένες κλοπές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 07:54 Πως οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη δύο ανδρών για διακεκριμένες κλοπές

Εξιχνίαση κλοπών στη Βοιωτία…

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκε διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από σπίτι, η οποία διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, σε περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, βραδινές ώρες της 21-12-2019, δύο Αλβανοί δράστες παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του σπιτιού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του άγνωστο χρηματικό ποσό, καθώς και διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά.

Αργότερα κατά δήλωση του ιδιοκτήτη η λεία καταγράφηκε ότι ξεπερνούσε τα 250.000 ευρώ. Μετά από έρευνα προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και σε βάρος τους εκδόθηκαν αντίστοιχα Εντάλματα σύλληψης.

Ένας εκ των ανωτέρω, μεσημβρινές ώρες της 01-10-2021, εντοπίστηκε σε περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων από αστυνομικούς τοπικής Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνελήφθη, σε εκτέλεση του εκδοθέντος σε βάρος του Εντάλματος σύλληψης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας Λιβαδειάς και τη Δευτέρα (11-10-2021) μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δεύτερου δράστη.

Επίσης, το πρωί της Δευτέρας συνελήφθη στη Θήβα από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας άνδρας, γιατί οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης.

Μετά την προσαγωγή της στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι ενέχεται, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, σε κλοπή καλωδίων μήκους 9.000 μέτρων, αξίας 14.000 ευρώ, από φωτοβολταϊκό πάρκο σε περιοχή της Θήβας, που διαπράχθηκε την 01-10-2021.

Γίνεται μνεία ότι ο δράστης είχε συλληφθεί ξανά την 15-07-2021, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από περιοχή της Εύβοιας, ενώ είχε ταυτοποιηθεί για δύο (2) ακόμη κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα, περιοχών της Ελλοπίας και των Θεσπιών Βοιωτίας.

Το όχημα, ιδιοκτησίας του που οδηγούσε, κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης κλοπών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση