Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλοι ήταν εκεί για να ευχηθούν στο Μητροπολίτη Φθιώτιδας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 18:15 Όλοι ήταν εκεί για να ευχηθούν στο Μητροπολίτη Φθιώτιδας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Κλήρος και λαός ευχήθηκε στο Φθιώτιδος Συμεών, για την ονομαστική του εορτή.

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ολοκληρώθηκε η Εορτή του Οσίου Πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Αγάπη και εγκάρδιες ευχές δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών όλες αυτές τις ημέρες της ονομαστικής του Εορτής, τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, παρουσία ειδικού νοσηλευτικού προσωπικού και με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ιερείς, μοναχοί και μοναχές, θεσμικοί φορείς, άρχοντες τα πολιτείας, του στρατού και ων σωμάτων ασφαλείας, αλλά και απλοί πολίτες κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι και παιδιά προσήλθαν τόσο στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο όσο και στο Ιερό Επισκοπείο, για να λάβουν την ευχή του κ. Συμεών και να του ευχηθούν τα έτη πολλά.

Εκτός από τους 14 Αγίους Αρχιερείς, που έλαβαν μέρος στις Ιερές Ακολουθίες , τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών επισκέφθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος καθώς και ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ραφαήλ Γρίβας, ο Γενικός Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νικόδημος Φαρμάκης, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Δήμαρχος Καστοριάς, της ιδιαιτέρας πατρίδος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Ταώ Πεντέλης Γερόντισσα Θεοφανώ, οι εργαζόμενοι όλων των δομών της Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου έως αργά το βράδυ.

Μια ιδιαίτερη έκπληξη επεφύλαξε στον Σεβασμιώτατο τμήμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων, καθώς έξω από το Ιερό Επισκοπείο, παιάνισε την φήμη του και ένα παραδοσιακό τραγούδι της Καστοριάς προς τιμήν του.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου και το απόγευμα θα χοροστατήσει στον Αρχιερατικό Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση, που θα ψαλεί στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Λαμίας Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, κηρύσσοντας και επίσημα την έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων για την εορτή του Πολιούχου με επίκεντρο τον μεγαλοπρεπή Ναό του.

Αύριο το πρωί, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ, στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, για την εορτή του προστάτου του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» Αγίου Ιγνατίου Αρχιεπισκόπου Μηθύμνης του Θαυματουργού, και θα τεθεί τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών.

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm.)

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου