Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το ΓΝ Λαμίας»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 08:04 Σταϊκούρας: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το ΓΝ Λαμίας»

Νέο κτίριο στο ΓΝ Λαμίας για την επέκταση της Ογκολογικής Κλινικής και για νέο Κέντρο Ακτινοθεραπείας και Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής.

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα 36 νέα έργα ύψους 1,34 δισ. ευρώ που εντάχθηκαν εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο της δεύτερης δέσμης έργων του «Ελλάδα 2.0». Μέσα σε αυτά ειναι και η ένταξη μιας σειράς έργων αναβάθμισης υποδομών και υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 43,2 εκατ. ευρώ, όπου περιλαμβανεται η ανέγερση νέου κτιρίου για την επέκταση της ογκολογικής κλινικής και την ανάπτυξη νέου κέντρου ακτινοθεραπείας και τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο Γ.Ν. Λαμίας.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν ώστε να ενταχθεί  στο Ταμείο Ανάκαμψης, αυτό στο σημαντικό έργο.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών:

«Σήμερα, είναι μια σημαντική ημέρα για τους πολίτες της Λαμίας, της Φθιώτιδας, της Στερεάς Ελλάδας, για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Κυβέρνηση, τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, δρομολογούν το έργο «Δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής με Ακτινοθεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας», με απολύτως εξασφαλισμένους πόρους.

Στην κατεύθυνση αυτή, και στο πλαίσιο σειράς ένταξης έργων αναβάθμισης υποδομών και υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο Ταμείο Ανάκαμψης, εγκρίθηκε η ένταξη του εν λόγω έργου, που περιλαμβάνει την ανέγερση νέου κτιρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για την επέκταση της Ογκολογικής Κλινικής, και την ανάπτυξη νέου Κέντρου Ακτινοθεραπείας και Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτού του καθοριστικού – για την ενίσχυση του Νοσοκομείου – βήματος», τονίζει ο Υπουργός Οικονομικών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας το οποίο περιλαμβάνει την ανέγερση νέου κτιρίου για την επέκταση της ογκολογικής κλινικής και την ανάπτυξη νέου κέντρου ακτινοθεραπείας και τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο Γ.Ν. Λαμίας, επιτρέποντας έτσι στους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής να πραγματοποιούν τις αναγκαίες θεραπείες στον τόπο κατοικίας τους.

Οι φωτογραφίες είναι από την συνάντηση εργασίας που είχε τον περασμένο Ιούλιο για το σημαντικό αυτό έργο στο ΓΝ Λαμίας ο Χρήστος Σταϊκούρας με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, το Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά και τον Αναπληρωτή του Γιώργο Καραβάνα.