Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Η απόφαση του Εφετείου του «άνοιξε» την πόρτα της φυλακής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 08:20 Λαμία: Η απόφαση του Εφετείου του «άνοιξε» την πόρτα της φυλακής

Πως τα 17 χρόνια που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα έγιναν μόλις 5 σε δεύτερο βαθμό - Συγνώμη για άλλη μια φορά από την οικογένεια της 13χρονης Γιαννούλας, ζήτησε ο κατηγορούμενος…

Με τις θετικές ψήφους των ενόρκων, ο 41χρονος - σήμερα - κρεοπώλης, που το 2018 είχε αφαιρέσει τη ζωή 13χρονου κοριτσιού σε καταυλισμό Ρομά στην Άμφισσα,  θα βρεθεί εκτός φυλακής, σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

Με ψήφους 4-3, μετατράπηκαν οι κατηγορίες σε βάρος του σε πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως η επικίνδυνη σωματική βλάβη και η ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τις οποίες κρίθηκε ένοχος και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών (η ανώτερη για πλημμελήματα), την οποία ουσιαστικά έχει εκτίσει.

Οι τακτικοί δικαστές, οι οποίοι και μειοψήφησαν, υποστήριξαν την άποψη να δικαστεί όπως πρωτόδικα, για τις κακουργηματικές πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, για τις οποίες είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το ΜΟΔ Καρπενησίου με ποινή κάθειρξης 17 ετών και 4 μηνών.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε ξανά συγνώμη από την οικογένεια της αδικοχαμένης Γιαννούλας, ενώ επανέλαβε στην απολογία του, ότι πυροβόλησε μια φορά στο έδαφος για εκφοβισμό και η δεύτερη του έφυγε κατά λάθος, καθώς γλίστρησε. Δεν κατάλαβε πως έγινε το κακό και σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να βλάψει το 13χρονο κοριτσάκι αλλά ούτε και τον 35χρονο Ρομά που είχε τραυματιστεί τότε στο πόδι από τα σκάγια.

Την απόλυτη ικανοποίησή τους για την εξέλιξη της υπόθεσης εξέφρασαν στο LamiaReport οι συνήγοροι υπεράσπισης του 41χρονου, Κώστας Μπαρούτας και Στάθης Δελμούζος.

«Με ψήφους 4-3 έγιναν δεκτοί από το Μ.Ο.Ε. Λαμίας, οι προβληθέντες υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του κατηγορουμένου με αποτέλεσμα να μετατραπεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση τελεσθείσα με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία από αμέλεια και η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, επιβάλλοντας τελικώς ποινή φυλακίσεως πέντε (05) ετών, αντί της πρωτόδικης ποινής της καθείρξεως των δέκα επτά ετών και έξι μηνών ανοίγοντας του την πόρτα της εξόδου από την φυλακή.

»Ο κατηγορούμενος εκφράζει για άλλη μια φορά την ειλικρινή του συγνώμη στην οικογένεια του θύματος για το ατυχές περιστατικό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επεδίωκε και δεν αποδέχθηκε έστω και ενδεχόμενο να επέλθει», δήλωσαν οι κκ Μπαρούτας και Δελμούζος.