Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βόρεια Εύβοια για 2η φορά οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 08:47 Στη Βόρεια Εύβοια για 2η φορά οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες

Δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους της Ιστιαίας. Κλείστε το ραντεβού σας…

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) όσον αφορά την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό της ομάδας των ΚΙΜ θα βρεθεί για 2η φορά στην Ιστιαία Ευβοίας από το 2019.

Η ομάδα των ΚΙΜ θα πλαισιώνεται από τις ιατρικές ειδικότητες του Γενικού Χειρουργού και του Οφθλαμίατρου, όπου την Παρασκευή 15.10, 14:00-17:00, και από το Σάββατο 16.10 έως και τη Δευτέρα 18.10, 09:00-17:00, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν οι ακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις:

• Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία

• Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (πολύποδας)

• Αφαίρεση σμηγματαγόνων κύστεων, λιπωμάτων & σπίλων

• Έλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης – βυθοσκόπηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 2447694 (13:00-16:00, καθημερινές).

Επισημαίνεται ότι τα μέλη της ομάδας των ΚΙΜ, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014 ενενήντα οκτώ (98) αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).