Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεζοπορική διαδρομή στον Προφήτη Ηλία της Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 11:14 Πεζοπορική διαδρομή στον Προφήτη Ηλία της Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Ξεκινήσαμε με βροχή, μας αποζημίωσε το ουράνιο τόξο στην επιστροφή!

Η τέταρτη για φέτος πεζοπορική διαδρομή από τον Όμιλο Φίλων του Δάσους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Οκτώβρη 2021, στο λόφο του Προφήτη Ηλία, ένα από τα περιαστικά άλση της πόλης μας.

Ξεκινήσαμε με βροχή  μια διαδρομή 6,00 km και περίπου δύο ωρών. Η θέασης της πόλης από ψηλά,ο  Μαλιακός, η Οίτη, η κοιλάδα του Σπερχειού μας αποζημίωναν και κανείς δεν έδινε σημασία  στη βροχή που συνέχισε σχεδόν μέχρι την επιστροφή μας. Το ουράνιο τόξο μας περίμενε να μας αποζημίωσε, μαγική εικόνα να το βλέπεις να έχει "στεφανώσει" τη Λαμία

Απολαύσαμε τη διαδρομή, καμαρώσαμε τα δέντρα που κατά καιρούς έχουμε φυτεύσει στον πνεύμονα ζωής της πόλης μας. Προβληματισμένοι όμως από τα σκουπίδια που αν και λιγότερα συνεχίζουν να υπάρχουν, την εγκατάλειψη το μοναδικό κιόσκι που συναντάς αλλά και το  πυροφυλάκιο που έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς καμιά συντήρηση για πολλά χρόνια.

 Συνεχίζουμε κάθε Τετάρτη τις πεζοπορικές διαδρομές, όσο ο καιρός μας το επιτρέπει. Aς γνωρίσουμε τον τόπο μας καλύτερα, θα τον αγαπήσουμε περισσότερο, μπορούμε να τον αλλάξουμε, ποτέ δεν είναι αργά.

Δείτε φωτογραφίες: