Ανακοίνωση Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας σχετικά με την κακοκαιρία «Μπάλλος»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 16:56 Ανακοίνωση Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας σχετικά με την κακοκαιρία «Μπάλλος»

Διαβάστε τη ανακοίνωση του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας για την κακοκαιρία που πολιορκεί τη χώρα μας και θα φέρει ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους σε πολλές περιοχές.

Η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι η επέλαση της κακοκαιρίας "Μπάλλος" έχει ήδη ξεκινήσει και ο Δήμος μας είναι μία από τις περιοχές  τις οποίες πρόκειται να πλήξει! Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ, το φαινόμενο θα έχει διάρκεια από σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 έως και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, που προβλέπεται να εξασθενήσει!

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας αυτής κακοκαιρίας είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται, κατά τόπους, από χαλαζοπτώσεις, χιονοπτώσεις στα ορεινά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή για πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων!

Ο Δήμος μας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, όμως σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Συγκεκριμένα:

Να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων!

Να μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανένα λόγο!

Να ασφαλίσετε αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς!

Να ελέγξετε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών σας δεν είναι φραγμένα!

Να προφυλαχθείτε αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείψετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα!

Να παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των κατα τόπους αρμόδιων φορέων

Προσαρμοσμένη αναζήτηση