Τελευταία ενημέρωση από την Περιφέρεια Στερεάς ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 16:59 Τελευταία ενημέρωση από την Περιφέρεια Στερεάς ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

"Όχι άσκοπες μετακινήσεις και ακούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας..."

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, λαμβάνοντας υπόψιν τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, έχει ήδη ενεργοποιήσει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, που βρίσκονται σε επιφυλακή.

Μέχρι στιγμής, έχει αναπτυχθεί μεγάλος στόλος από χωματουργικά μηχανήματα, για ταχείες εργασίες προστασίας -ιδίως των πυρόπληκτων περιοχών- σε καίρια σημεία των ρεμάτων και των γεφυρών, αλλά και στο πλαίσιο της ετοιμότητας για επεμβάσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Παράλληλα, έχει ενεργοποιηθεί μηχανισμός με τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας, για την προληπτική απομάκρυνση ή τον απεγκλωβισμό και τη φιλοξενία πληγέντων.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τα οποία αναμένεται να πλήξουν την Περιφέρειά μας. Οι κίνδυνοι για πλημμυρικά φαινόμενα είναι υπαρκτοί και γι' αυτό καταβάλλεται η μέγιστη προσπάθεια για την ελαχιστοποίησή τους. Είναι σημαντικό να δρούμε με σύνεση και ψυχραιμία.

»Παρακαλώ όλοι να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούμε τις οδηγίες της  Πολιτικής Προστασίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση