Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπαιδευτικά προγράμματα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 19:33 Εκπαιδευτικά προγράμματα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Φθιώτιδας

«Περπατώ στην πόλη μου: η Λαμία στην Κατοχή» και «Αθανάσιος Διάκος: ένας ήρωας του 1821 στην πόλη μου»…

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Τμήμα Γ.Α.Κ. Φθιώτιδας, σχεδίασαν και υλοποιούν  εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με στόχο την  εξοικείωση των μαθητών με το αρχειακό υλικό και την επαφή τους με την τοπική ιστορία μέσα  από αυτό.

Αυτό το διάστημα διοργανώνονται δύο εκπαιδευτικά προγράμματα σε  εξωτερικό χώρο, ώστε να εναρμονιστούμε με τις υπάρχουσες επιδημιολογικές συνθήκες ως εξής:

1. Στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Λαμιέων για τον εορτασμό του Ευαγγελιστού Λουκά της  Λαμίας και την επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης, το Τμήμα ΓΑΚ Φθιώτιδας διοργανώνει διαδραστικό παιχνίδι στο κέντρο της πόλης με τίτλο: «Περπατώ στην πόλη μου: η Λαμία  στην Κατοχή». 

Στόχος του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά, μέσα από εποπτικό υλικό και  διαδραστικό παιχνίδι, πώς η Λαμία βίωσε την Ιταλική και Γερμανική κατοχή, από την αρχή  του πολέμου έως την απελευθέρωση της πόλης. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας με την ελεύθερη  συμμετοχή σχολείων Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, τηρώντας τα προβλεπόμενα  υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 19 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 27  Οκτωβρίου 2021. Για πληροφορίες συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ:  2231027087 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Υπεύθυνη προγράμματος: κ. Βακιρτζηδέλη Σοφία,  Βιβλιοθηκονόμος ΜΑ-Προϊσταμένη Τμήματος ΓΑΚ Φθιώτιδας.

2. Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το Τμήμα  Γ.Α.Κ. Φθιώτιδας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας, οργανώνουν εκπαιδευτικό  πρόγραμμα με τίτλο: «Αθανάσιος Διάκος: ένας ήρωας του 1821 στην πόλη μου». 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και  σε μαθητές Γυμνασίου και θα διεξαχθεί μπροστά στο άγαλμα του Αθανασίου Διάκου στην  ομώνυμη πλατεία. 

Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τα μνημεία της πόλης που  συνδέονται με τον ήρωα της Επανάστασης του 1821, Αθανάσιο Διάκο, και να μπορούν να  αναγνωρίσουν μέσα από τις εικόνες της καθημερινότητάς τους την αξία των μνημείων ως  ιστορικών σημείων αναφοράς και ως έργων τέχνης. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιείται καθ’ όλο το σχολικό έτος 2021-2022,  Κάθε Πέμπτη, σε ώρα που θα καθορίζεται κατόπιν ραντεβού. Για πληροφορίες συμμετοχής  μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ: 2231067208 (εσωτ. 2)