Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας: «Έτη πολλά και καρποφόρα στον Επίσκοπό μας και Πρόεδρο της Σχολικής μας Εφορείας»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 20:30 Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας: «Έτη πολλά και καρποφόρα στον Επίσκοπό μας και Πρόεδρο της Σχολικής μας Εφορείας»

Διαβάστε την ανακοίνωση του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

«Η Τρίτη, 12η Οκτωβρίου 2021, αποτελεί, εδώ και δύο χρόνια, για τον λαό της Φθιώτιδος μία ημέρα ξεχωριστή, μία ημέρα επίσημη. Τι γιορτάζουμε αυτή την ημέρα; Η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, ενός Αγίου ο οποίος έχει τιμηθεί με το προσωνύμιο «Θεολόγος», τίτλος ο οποίος δεν απονέμεται καθόλου εύκολα. Αρκεί να σημειωθεί ότι μόνον τρεις Άγιοι τον έχουν κατακτήσει: ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ο Άγιος Γρηγόριος και ο περί ου ο λόγος, Άγιος Συμεών! Είναι γεγονός ότι ο τιμώμενος Άγιος δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστός στον απλό λαό. Πλέον, όμως, στον φθιωτικό λαό θα γίνει ευρέως γνωστός και αγαπητός. Για ποιο λόγο; Μα διότι ο Ποιμενάρχης μας, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών φέρει το όνομά του, άγοντας τα ονομαστήριά του την ημέρα αυτή. Έτσι, με την πάροδο των ετών, όλοι οι Φθιωτείς θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε περισσότερα για τον Άγιο Συμεών τον Νέο Θεολόγο, τον μοναχό, τον ποιητή! Γένοιτο!

Κατά τα δύο προηγούμενα έτη, ο Μητροπολίτης μας δεν εόρτασε ως έδει τα ονομαστήριά του, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία. Φέτος, για πρώτη φορά από της ενθρονίσεώς του ο Μητροπολίτης μας μπόρεσε να εορτάσει με σχετική άνεση, λαμβάνοντας, βεβαίως, όλα τα αρμοδίως επιβεβλημένα υγειονομικά μέτρα!

Και βέβαια, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας δεν ήταν δυνατό να απουσιάσει από την εορτή του Επισκόπου μας και Προέδρου της Σχολικής μας Εφορείας! Έτσι, λοιπόν, όχι απλώς και μόνο καθηκόντως, αλλά με διάθεση καρδιακή, νωρίς το πρωί της κυριώνυμης ημέρας, βρεθήκαμε στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας, στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, για την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Χαρήκαμε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Λήμνου κ. Ιερόθεο και Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, καθώς επίσης και τον Επίσκοπο Ολβίας κ. Επιφάνιο, οι οποίοι τίμησαν τον Δεσπότη μας με την παρουσία και την συμμετοχή τους! Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ο Άγιος Κορίνθου αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο και ευχήθηκε τα κράτιστα στον Σεπτό Ποιμενάρχη μας για τα ονομαστήριά του.

Απολαύσαμε τους καλλικελάδους ιεροψάλτες με τις χορωδίες τους, οι οποίοι λάμπρυναν την πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία! Στον μεν δεξιό χορό έψαλε ο κ. Θεόδωρος Βασιλικός, Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων, συνεπικουρούμενος από τους αποφοίτους του Σχολείου μας, κ.κ. Δημήτριο Μαντέ, Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού μας Ιερού Ναού, Βασίλειο Χήρα, Πρωτοψάλτη του Ιερού  Ναού Αγίου Δημητρίου Λαμίας. Στον αριστερό χορό τον επίσης Πρωτοψάλτη κ. Ανδρέα Ιωακείμ, Διευθυντή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, παλαιό καθηγητή του Σχολείου μας. Εντυπωσιασθήκαμε από την παρουσία πλήθους τοπικών και όχι μόνο αρχόντων, οι οποίοι τίμησαν τον Μητροπολίτη μας!

Στη συνέχεια γίναμε δέκτες της αβραμιαίας φιλοξενίας που μας προσέφερε ο εορτάζων Μητροπολίτης μας στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού! Και βέβαια, το μεσημέρι, τον επισκεφθήκαμε στο Γραφείο του, στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, όπου Διευθυντής, καθηγητές, μαθητές και προσωπικό της εκατόχρονης Σχολής μας του ευχηθήκαμε έτη πολλά και ευλογημένα! Μάλιστα, ο Διευθυντής του Σχολείου επέδωσε το δώρο της σχολικής μας κοινότητας στον κ. Συμεών: μία εικόνα του εφόρου Αγίου του, έργο των χειρών της καθηγήτριας Βυζαντινής Εικονογραφίας της Σχολής μας, κ. Ζωής Καραμαλίγκα. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το Σχολείο μας και χάρηκε την παρουσία όλων μας στα ονομαστήριά του.

Ευχόμαστε στον Μητροπολίτη μας κ. Συμεών, μεσιτείαις του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, του οποίου το όνομα φέρει, καθώς και μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού μας Σχολείου, να αναδειχθεί «αποστολικός στα έργα και την διάνοιαν», να έχει έτη πολλά και καρποφόρα, επ’ αγαθώ του φθιωτικού λαού που του ενεπιστεύθη ο Θεός, επ’ αγαθώ της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση