Μπάλλος - Στερεά: Πόσες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για βοήθεια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 10:48 Μπάλλος - Στερεά: Πόσες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για βοήθεια

Αττική και Ιόνιο γνώρισαν τη σφοδρότητα του νέου κύματος κακοκαιρίας…

1.424 κλήσεις δέχτηκε το κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι το πρωί της Παρασκευής (15/10) εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην Αττική, όπου το Συντονιστικό δέχτηκε 779 κλήσεις και τα νησιά του Ιονίου με 595 κλήσεις εκ των οποίων οι 495 στην Κέρκυρα!

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει δεχθεί 5 κλήσεις, εκ των οποίων, 2 για άντληση υδάτων, 1 για κοπή δέντρου και 1 για μεταφορά σε ασφαλή σημεία.

Στην περιοχή Τσακαίοι στη Νότια Εύβοια μεταφέρθηκαν 3 άτομα σε ασφαλές σημείο. Από τις βραδινές ώρες χθες είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό άνδρα στους Τσακαίους Ευβοίας και επιχειρούν πλέον 20 πυροσβέστες με εφτά (7) οχήματα, ομάδα έρευνας διάσωσης της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. και 1 Ε/Π ενώ μεταβαίνει ομάδα Σ.μη.Ε.Α. από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής. Συνδρομή παρέχουν το Λ.Σ. και εθελοντές.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν από τις Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής σε Ήπειρο (8 κλήσεις), Δυτική Ελλάδα (14), Κεντρική Μακεδονία (15) και Κρήτη (8 κλήσεις για κοπή δέντρων).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση