Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: «Προχωράμε με γρήγορα βήματα στην δημιουργία της Ογκολογικής Κλινικής στη Λαμία»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 08:10 Σταϊκούρας: «Προχωράμε με γρήγορα βήματα στην δημιουργία της Ογκολογικής Κλινικής στη Λαμία»

Νέα συνάντηση εργασίας του Υπουργού Οικονομικών, με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας για τη δρομολόγηση των επόμενων κινήσεων. Τηλεφωνική επικοινωνία με το ΤΑΙΠΕΔ που θα αναλάβει να προκηρύξει και να ολοκληρώσει το εμβληματικό έργο…

Στο Νοσοκομείο Λαμίας, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τους Διοικητές της 5ης ΥΠΕ και του Γ.Ν. Λαμίας, για τη δρομολόγηση των επόμενων βημάτων για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής με Ακτινοθεραπεία στη Λαμία, μετά την ένταξή της στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Πρόκειται για μια εμβληματική πρωτοβουλία στο χώρο της υγείας για τη Φθιώτιδα, που δρομολογείται με μεθοδικότητα, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τις Υγειονομικές Διοικήσεις της περιοχής μας τους τελευταίους, αρκετούς μήνες», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, παρουσία του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, του Διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά και του Αναπληρωτή του Γιώργου Καραβάνα, παραθέτοντας ένα - ένα τα βήματα που έγιναν μέχρις εδώ, αλλά και τα επόμενα για την γρήγορη υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.

«1ον. Στις 16 Ιανουαρίου 2020, στα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, δημοσιοποίησα την πρόθεση δημιουργίας Ογκολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

2ον. Στη συνέχεια, οι Διοικήσεις της 5ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου της πόλης μας, σε συνεργασία με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, προχώρησαν στην τροποποίηση του Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Αυτή αφορά την ένταξη νέων Τμημάτων (Πυρηνικής Ιατρικής, Ακτινοθεραπείας και Χημειοθεραπείας), καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων ιατρών του Ε.Σ.Υ. και κλάδων Π.Ε. Νοσηλευτών.

Η τροποποίηση του Οργανισμού εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών, και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (29 Σεπτεμβρίου 2021).

3ον. Στις 9 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών.

Ανακοινώθηκε η εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου, και υπήρξε επικοινωνία με το ΤΑΙΠΕΔ, για την ωρίμανση του έργου.

4ον. Στις 26 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, της Διοίκησης & στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ και των Διοικήσεων της 5ης ΥΠΕ & του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, για τη δρομολόγηση ένταξης χρηματοδότησης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

5ον. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει πως το έργο θα ενταχθεί στο επόμενο «πακέτο» επενδύσεων του Ταμείο Ανάκαμψης, και η χρηματοδότηση θα είναι – αρχικά –16 εκατομμύρια ευρώ.

Μόλις 20 μέρες μετά, στις 13 Οκτωβρίου 2021, δημοσιοποιείται η έγκριση της ένταξης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Σήμερα, σε επικοινωνία και πάλι με το ΤΑΙΠΕΔ, δρομολογήσαμε τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου. Συγκεκριμένα, αναμένεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, το συγκεκριμένο έργο – μεταξύ άλλων -  να περάσει από τη Διυπουργική Επιτροπή Μεγάλων Επενδύσεων. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο στο ΤΑΙΠΕΔ να υπογράψει σύμβαση με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου, εντός του προσεχούς τριμήνου».

«Όταν υπάρχει όραμα, σχέδιο, επιμονή, σκληρή δουλειά και συνεργασία, επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας», πρόσθεσε ο Υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας ότι η σημερινή Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία, προχώρησαν, το Φεβρουάριο του 2020, στην υπαγωγή των διαγνωστικών ραδιο-φαρμάκων και των υπηρεσιών ακτινοθεραπειών που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, μεταξύ των οποίων οι καρκινοπαθείς, στον υπερ-μειωμένο συντελεστή 6% από το 24% και το 13% αντίστοιχα.

«Προχωρούμε με ισχυρή πολιτική βούληση, συντεταγμένα με τους θεσμικούς μας ρόλους και λίγες κουβέντες, στην ταχεία υλοποίηση του έργου. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά, με μεθοδικότητα, σεμνότητα, αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία, ώστε να βοηθήσουμε την καθημερινότητα όλων των συμπατριωτών μας, ιδιαίτερα αυτών που το έχουν περισσότερο ανάγκη», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σταϊκούρας.

Στις συντεταγμένες ενέργειες που έγιναν από πλευράς 5ης ΥΠΕ και Νοσοκομείου Λαμίας, αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους ο Υπεάρχης Φώτης Σερέτης και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς.

Ο κ. Σερέτης αναφέρθηκε στην αλλαγή που έγινε στον Οργανισμό προκειμένου να στελεχωθεί η νέα Κλινική, που περιλαμβάνει μία επιπλέον θέση Παθολογικής Ογκολογίας, διαμορφώνοντας τρεις θέσεις στην ειδικότητα και δύο θέσεις Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, φθάνοντας και σε αυτή την ειδικότητα στις τρεις θέσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Κολοκυθάς υπενθύμισε τόσο τη δωρεά και τη δημιουργία της νέας ΜΕΘ από το "Σταύρος Νιάρχος", όσο και το Αιμοδυναμικό που λειτουργεί από αρχές του έτους, έργα τα οποία έγιναν σε μια δύσκολη περίοδο που το Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό. Μαζί με τον κ. Σερέτη, έδειξαν στους δημοσιογράφους το χώρο, όπου θα αναπτυχθεί το νέο κτίριο για τη φιλοξενία της Ογκολογικής Κλινικής με την Ακτινοθεραπεία. 

Δείτε το βίντεο με τα όσα δήλωσαν οι κκ. Σταϊκούρας, Σερέτης και Κολοκυθάς: