«Μετωπική» Στασινού - Πάπουτσα για τα αυτοδιοικητικά - Χαμός στη Γενική Συνέλευση

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 08:16 «Μετωπική» Στασινού - Πάπουτσα για τα αυτοδιοικητικά - Χαμός στη Γενική Συνέλευση

"Πόλεμος" στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις εξελίξεις στην Αυτοδιοίκηση - Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν στη Γ.Σ. του Συνδυασμού "Λαμία στο Κέντρο".

Η ένταση ξεκίνησε όταν στη χθεσινοβραδινή Γενική Συνέλευση του Συνδυασμού "Λαμία στο Κέντρο" εμφανίστηκαν καποια άτομα, τα οποία δήλωσαν μέλη της αυτοδιοικητικής κίνησης "Πόλις", η οποία συστάθηκε πριν δυόμιση χρόνια από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά έκτοτε δεν συνεδρίασε ποτέ ξανά.

Ο επικεφαλης του Συνδυασμού αντέδρασε λέγοντας ότι τα μέλη της κίνησης "Πόλις" , προσκλήθηκαν επιλεκτικά από την πλευρά Πάπουτσα με στόχο να δημιουργήσουν ρήγμα στην παράταξη "Λαμία στο Κέντρο". Λίγες ημέρες πριν είχε προηγηθεί και το δελτίο τύπου του Δημοτικου Συμβούλου Νίκου Πάπουτσα (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ με την κίνηση αυτή έχει δημιουργηθεί θέμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η στήριξη στη δημοτική αρχή και στον νυν Δήμαρχο υπήρξε κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζει σε κεντρικό επίπεδο να στηρίζει τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο. Με τη θέση αυτή ταυτίζεται και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η ένταση ήταν πολύ μεγάλη στη χθεσινοβραδινή Γενική Συνέλευση, που εγινε στον Άγιο Λουκά. Τελικά μετά το χαμό που προηγήθηκε οι δύο πλευρές συνεδρίασαν ξεχωριστά.

Ακολούθησε "πόλεμος" ανακοινώσεων με την κίνηση "Πόλις" να λέει «Ο κύριος Αντιδήμαρχος το ‘βάλε στα πόδια» και ο Συνδυασμός "Λαμία στο Κέντρο" να τονίζει ότι «όσοι επιλέγουν τέτοιες κινήσεις δεν έχουν καμία θέση στο συνδυασμό μας»

(φώτο από τη Γ.Σ. του Συνδυασμού "Λαμία στο Κέντρο")

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η αυτοδιοικητική κίνηση Λαμίας "Πόλις" με τίτλο: «Ο κύριος Αντιδήμαρχος το ‘βάλε στα πόδια»

«Από καιρό γνωρίζαμε τον πολιτικό κατήφορο του κ. Στασινού, αλλά αυτό που έγινε στη συνέλευση της παράταξης Λαμία στο Κέντρο στις 14ης Οκτωβρίου δεν έχει προηγούμενο.

Αντιλαμβανόμενος τη διαφαινόμενη πολιτική του ήττα, λόγω της αθρόας συμμετοχής των μελών της ΠΟΛΙΣ ( παράταξη του Λαμία στο Κέντρο ),απαίτησε από τα μέλη της με βίαιο τρόπο να αποχωρήσουν από τη Γενική Συνέλευση, με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν ήταν υποψήφιοι του συνδυασμού στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Αποφάσισε δε, όλως αυθαίρετα να αποδράσει από τη συνέλευση, για να μην νομιμοποιήσει την οποιαδήποτε απόφασή της.

Η αντιδημοκρατική και πρωτόγνωρη για προοδευτική παράταξη προσπάθεια φίμωσης τηςδιαφορετικής άποψης από τον κ. Στασινό, καταδεικνύει τον φόβο του για την άσκηση κριτικής και εν τέλει λογοδοσίας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες του κ.Στασινού που πλήττουν καίρια τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αυτοδιοικητικής μας παράταξης .

Ο πολιτικός καιροσκοπισμός του κ. Στασινού δεν συνάδει με τις δημοκρατικές μας αρχές .

Η ελεύθερη έκφραση όλων των πολιτών μέσα από το δημοκρατικό διάλογο αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς . Όποιος την παραβιάζει δεν έχει θέση ανάμεσά μας» .

ΠΟΛΙΣ
αυτοδιοικητική κίνηση Λαμίας

...................................................................

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδυασμού "Λαμία στο Κέντρο" για την χθεσινοβραδινή Γενική Συνέλευση, όπου έγινε ο απολογισμός περπαγμένων του Συνδυασμού.

«Στο περίπτερο του Αγίου Λουκά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 η Γενική Συνέλευση του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο.

Εκεί παρουσιάστηκε, από τον επικεφαλής Παναγιώτη Στασινό, αναλυτικά ο Απολογισμός 2019-2021 της παράταξης και συζητήθηκε ο τρόπος που ο συνδυασμός θα κινηθεί τα επόμενα δύο χρόνια της δημοτικής θητείας.

Μελανό σημείο της Γενικής Συνέλευσης αποτέλεσε η προσπάθεια που έγινε για χειραγώγηση και νόθευση των αποφάσεων από όσους στάθηκαν απέναντι στον συνδυασμό στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και υπονόμευσαν τον ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του και το τελικό αποτέλεσμα.

Εμείς, τα μέλη του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο, τα οποία συμμετέχουμε ενεργά και παλεύουμε για πολιτική συνεννόηση στα συλλογικά όργανα με ανοιχτές συγκλίσεις μέσα από διάλογο, καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές που θυμίζουν παλαιοκομματικές αντιλήψεις και δεν αρμόζουν στη Λαμία του μέλλοντος.

Καταδικάζουμε επίσης τον παραγοντισμό και τη δημιουργία τεχνητών κρίσεων μέσω των οποίων οι εμπνευστές τους επιχειρούν, ανεπιτυχώς, να επισκιάσουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες τους και την ανυπαρξία προτάσεων και θέσεων από την πλευρά τους τα τελευταία δύο έτη.

Τέτοια περιστατικά αμαυρώνουν την δημοκρατία και προσβάλουν την ανεξαρτησία μας και όσοι επιλέγουν τέτοιες κινήσεις δεν έχουν καμία θέση στο συνδυασμό μας.

Συμμετέχουμε ουσιαστικά και εποικοδομητικά, δεν είμαστε παρατηρητές, και θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας και τον καλύτερο εαυτό μας για την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, για την πόλη που αγαπάμε».

Ο συνδυασμός Λαμία στο Κέντρο

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com