Λαμία: Εμβολιασμένα τα περισσότερα άτομα που βρέθηκαν θετικά στα rapid tests του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 16:43 Λαμία: Εμβολιασμένα τα περισσότερα άτομα που βρέθηκαν θετικά στα rapid tests του ΕΟΔΥ

Διπλή δράση το Σάββατο σε Γαλανέικα και Β’ ΚΑΠΗ…

Συνεχίστηκαν την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, παρά την κακοκαιρία,  οι δράσεις των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, για τη διενέργεια δωρεάν rapid tests σε όλους τους πολίτες.

Συνολικά σε πλατεία Ελευθερίας και Γαλανέικα έγιναν 377 δειγματοληψίες και τα αποτελέσματα έδειξαν εφτά (7) θετικά, διαμορφώνοντας τη θετικότητα στο 1,86%, με ηλικίες 7 έως 74 ετών.

Και τα εφτά θετικά βρέθηκαν στα τεστ που έγιναν στο δημοτικό πάρκινγκ στα Γαλανέικα, όπου προσήρθαν και έδωσαν δείγμα 247 πολίτες (ποσοστό 2,83%).

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα πέντε από τα εφτά άτομα είναι εμβολιασμένα και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 32 με 74 ετών. Μία ακόμη γυναίκα 48 ετών που είναι ανεμβολίαστη βρέθηκε θετική, καθώς και ένας 7χρονος μαθητής δημοτικού. Όλα αποτελούν στενή επαφή κρούσματος με δύο από αυτά να έχουν και θετικό self test. Το ευχάριστο είναι ότι κανένας δεν αντιμετώπιζε σοβαρά συμπτώματα.

Δύο τα σημεία για rapid το Σάββατο

Οι δειγματοληψίες από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, θα συνεχιστούν και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου με διπλή δράση μάλιστα στα Γαλανέικα και στο κέντρο της πόλης.

Στα Γαλανέικα είναι στο γνωστό σημείο στο δημοτικό πάρκινγκ, Αλύτρωτων Πατρίδων και Αγίας Παρασκευής, από τις 09:00’ έως τις 15:00΄και στο κέντρο της Λαμίας, στο ισόγειο του Β’ ΚΑΠΗ δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο από τις 09:00’ μέχρι τις 13:00’.

Το συγκεκριμένο σημείο θα χρησιμοποιείται όταν θα βρέχει καιόταν γενικά θα έχει άσχημο καιρό προκειμένου να προστατεύονται τόσο οι πολίτες που θέλουν να κάνουν το τεστ, όσο και οι άνθρωποι των ΚΟΜΥ με το υγειονομικό υλικό τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση