Μετά τη ΜΕΘ γεμίζει και η Κλινική Covid στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 08:17 Μετά τη ΜΕΘ γεμίζει και η Κλινική Covid στο Νοσοκομείο Λαμίας

Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι ασθενείς. Δύσκολη η κατάσταση σε όλη τη Θεσσαλία, ενώ ασθενής από το Καρπενήσι διακομίστηκε στη ΜΕΘ Χαλκίδας…

Αυξάνονται συνεχώς οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας, τουλάχιστον όσα περιστατικά είναι πιο ήπια, καθώς η ΜΕΘ Covid όπως έχουμε σημειώσει είναι γεμάτη στο 100% εδώ και μέρες.

Η Παρασκευή (15/10) φαίνεται να κλείνει με 33 ασθενείς σε ΜΕΘ (6) και Κλινική (27), όταν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας οι ασθενείς ήταν μόλις 9 και συγκεκριμένα 2 στη Μονάδα και 7 στο Πέτρινο!

Η ΜΕΘ είναι γεμάτη από τις 13 Οκτωβρίου με πέντε άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας από 58 έως 91 ετών, όλοι ανεμβολίαστοι. Δύο άτομα είναι από την Καρδίτσα, καθώς έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ στη Θεσσαλία, πρώτα στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας και στη συνέχεια στα Τρίκαλα και το Βόλο. Η Θεσσαλία που παρουσιάζει υψηλή θετικότητα (πλην Σποράδων).

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι δύο περιστατικά από Καρπενήσι και Καρδίτσα, διακομίστηκαν στη ΜΕΘ Χαλκίδας.

Στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Λαμίας, στο Πέτρινο κτίριο, είχαμε πέντε νέες εισαγωγές τις τελευταίες ώρες ανεβάζοντας τους ασθενείς στους 27. Πρόκειται για 17 άνδρες και 10 γυναίκες. Οι ηλικίες των ασθενών είναι από 25 έως 97 με διάμεση ηλικία τα 47 έτη.

Από αυτούς οι 18 είναι ανεμβολίαστοι, πέντε είναι εμβολιασμένοι με Pfizer, μία με AstraZeneca και τρεις δε γνωρίζουν. Από τις τελευταίες εισαγωγές μόνο μία ηλικιωμένη ήταν εμβολιασμένη, ενώ στους νοσηλευόμενους είναι και πέντε Ρομά, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν βγει αρκετά θετικά σε οικογένειες στην Καμηλόβρυση και την Ανθήλη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση