Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου στο Erasmus

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 11:42 Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου στο Erasmus

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου συμμετέχει με επιτυχία στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Second Life - Erasmus +», με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση υλικών ενισχύοντας, έτσι, την περιβαλλοντικής τους συνείδηση.

Το πρόγραμμα διεξάγεται με τη διακρατική σύμπραξη 5 δημοτικών σχολείων από την Λετονία, Πολωνία, Ελλάδα, Κύπρο και Πορτογαλία για τα σχολικά έτη 2019- 2022.

Στο πλαίσιο της κινητικότητας του προγράμματος πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του δικτύου στο Barcelos της Πορτογαλίας το διάστημα από 26-9-21 έως 1-10-21 με θέμα τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων και το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον. Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Στέλλα Κουνούκλα και Ευθυμία Κουμπαράκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι αντιπροσωπείες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις μέχρι τώρα δράσεις των σχολικών μονάδων του δικτύου κάνοντας μία αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας, να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους και να οργανώσουν τις επόμενες συναντήσεις.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων της περιοχής, όπου οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους και γνώρισαν από κοντά τη λειτουργία τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση