Με επιτυχία η 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 08:00 Με επιτυχία η 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς, την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων και δεκάδων εθελοντών...

Όπως κάθε Οκτώβρη, έτσι και φέτος, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», πραγματοποίησε τη δράση του 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα, ανάμεσα σε αυτές και τη Λαμία που την έχει αγκαλιάσει εδώ και 5 χρόνια.

Με κεντρικό άξονα, «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», εθελοντές προτρέπουν τις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που, δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά, αλλά και υιοθετώντας το γενικότερα, να αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας» φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει.

«Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη συνδιοργάνωση εφτά Περιφερειών, μεταξύ των οποίων της Στερεάς Ελλάδας, την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ., τη συμβολή της Τροχαίας και εκατοντάδων εθελοντών.

Πολύτιμοι συνεργάτες στη δράση της Λαμίας, που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας, ο Δήμος Λαμιέων με την Κοινωνική του υπηρεσία και τους εθελοντές του #doseosoagapas, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας και το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Στερεάς με έδρα τη Λαμία.

Από νωρίς το βράδυ μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, δεκάδες πολίτες «μετρήθηκαν» για αλκοόλ, από τροχονόμο του ΤΤ Λαμίας, ένας από κάθε παρέα φόρεσε το βραχιολάκι και όλοι συμφώνησαν ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Δείτε εικόνες από τη δράση που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση