Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τη μνήμη του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 00:18 Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τη μνήμη του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τη μνήμη του Πολιούχου και Ελευθερωτού της πόλεως Λαμίας, του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού.

Στον καλλιμάρμαρο και μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Λουκά στον ομώνυμο λόφο της Λαμίας, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του νέου Μητροπολίτου Καστορίας (ιδιαίτερη πατρίδα του Ποιμενάρχη μας) κ. Καλλινίκου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, του άρτι νεοχειροτονηθέντος Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος ωμίλησε για τον Άγιο Ευαγγελιστή Λουκά προτρέποντας όλους να «ζηλέψουμε» τα χαρίσματά του Αγίου. 

Αύριο Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 07:00 π.μ. θα τελεστεί  ο Πανηγυρικός Όρθρος στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος και ακολούθως θα ιερουργήσει στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, συνιερουργούντων των ως άνω Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο.

Στις 11:00 π.μ. θα ψαλεί επίσημη Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και συνευχομένων των ως άνω Αγίων Αρχιερέων και στις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η ευλογία της πόλεως από τις Ιερές Εικόνες του Αγίου Λουκά, της Παναγίας της Οδηγήτριας και του Ιερού Λειψάνου της Τιμίας Χειρός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά.