Ορεινή Πεζοπορία στο Κυριακοχώρι - Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 09:40 Ορεινή Πεζοπορία στο Κυριακοχώρι - Δείτε εικόνες

Οι Κυριακοχωρίτες έκαναν τη βόλτα τους σε αγαπημένα μονοπάτια του τόπου τους και έδωσαν ραντεβού για το επόμενο Φθινόπωρο !!!

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν μέχρι το ξημέρωμα του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021 τελικά πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία η προγραμματισμένη από τον "Σύλλογο Απανταχού Κυριακοχωριτών" Ορεινή Πεζοπορία προς το "Σηκωμένο Αυλάκι" (Δέση,Κριταριό).

Φίλοι του Συλλόγου και του χωριού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού και, ανηφορίζοντας προς την Αγία Παρασκευή ακολούθησαν πορεία προς το "Σηκωμένο Αυλάκι", μέσα από μαγευτικά τοπία με δάση από βελανιδιές, καστανιές και έλατα, απολαμβάνοντας την άγρια ομορφιά του τοπίου και της διαδρομής!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το "Σηκωμένο Αυλάκι" είναι υποψήφιο στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδος, με την ελπίδα όλων να καταφέρει να εγγραφεί στο Εθνικό Ευρετήριο, καθότι αποτελεί πηγή ζωής για το χωριό και στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό και την ύπαρξη του χωριού!

Άλλη μια πετυχημένη πεζοπορία του Συλλόγου Απανταχού Κυριακοχωριτών έλαβε τέλος, ραντεβού και πάλι για το Φθινόπωρο του 2022!

Δείτε φωτογραφίες από την πεζοπορία του Σαββάτου στο Κυριακοχώρι Φθιώτιδας.


 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση