Εκτύπωση αυτής της σελίδας

47η επετειακή εκδήλωση της Ι.Μ. Φθιώτιδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 14:41 47η επετειακή εκδήλωση της Ι.Μ. Φθιώτιδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Με θέμα: «Η Δίκη των Ηρώων Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα από νομικής, κοινωνικής και πολιτικής απόψεως».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας η 47η επετειακή εκδήλωση τη Ιεράς Μητροπόλεως με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με θέμα: «Η Δίκη των Ηρώων Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα από νομικής, κοινωνικής και πολιτικής απόψεως».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου, πολιτικοί και θεσμικοί φορείς του τόπου, καθώς και πολλοί έγκριτοι επιστήμονες της πόλεως από το νομικό και όχι μόνο κόσμο.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μ. Φθιώτιδος Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η κ. Ειρήνη Πασχαλίδου, Φιλόλογος, Γραμματέας του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών. Εισήγηση επί του θέματος ανέπτυξε ο γνωστός και έγκριτος ποινικολόγος κ. Γεώργιος Δούμας, Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ο οποίος και καθήλωσε το ακροατήριο.

Την εκδήλωση επισφράγισε με τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναφερόμενος στην σύνδεση θεσμικού και χαρισματικού μέσα στη δημόσια σφαίρα από την Επανάσταση έως και σήμερα.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου