Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος θάνατος Λαμιώτη από κορωνοϊό - Στο κόκκινο και πάλι η ΜΕΘ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 08:08 Νέος θάνατος Λαμιώτη από κορωνοϊό - Στο κόκκινο και πάλι η ΜΕΘ

Μεγάλη η πίεση στη Θεσσαλία διακομίζονται ασθενείς στη Χαλκίδα…

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα από το μέτωπο του κορωνοϊού.

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στο μακρύ κατάλογο με τα θύματα covid, προστέθηκε ένας ακόμη 85χρονος Λαμιώτης, ανεβάζοντας τις απώλειες στις 152 από το Νοέμβριο του 2020 (80 άνδρες και 72 γυναίκες με μ.ο. ηλικίας τα 77 έτη).

Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε εισαχθεί στην Κλινική Covid, στις 14 Οκτωβρίου, αλλά δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport ήταν ανεμβολίαστος.

Την ίδια ώρα η ΜΕΘ Covid έχει γεμίσει με έξι στους έξι ασθενείς με δύο νέες εισαγωγές τα ξημερώματα και το πρωί της Τετάρτης με περιστατικά από τη Φθιώτιδα. Το ένα περιστατικό μάλιστα που αφορά άτομο 68 ετών, διασωληνώθηκε άμεσα προσερχόμενο στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας. Το άλλο αφορά 79χρονo από το Πέτρινο κτίριο.

Όσο κι αν ακούγεται άσχημα, οι παραπάνω ασθενείς ήταν τυχεροί που βρήκαν κρεβάτι εντατικής στην περιοχή τους, καθώς όπως σημειώσαμε γέμισε η ΜΕΘ Covid Λαμίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η «κόκκινη» Θεσσαλία έχει γεμίσει σχεδόν όλες τις κλίνες της και ζητεί υποστήριξη από τη Λαμία και τη Χαλκίδα.

Στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, έχουν ήδη διακομιστεί πέντε ασθενείς από Καρδίτσα και Λάρισα γεμίζοντας τα 8 από τα 12 κρεβάτια, ενώ και στη Λαμία νοσηλεύεται ένας ασθενής από την Καρδίτσα.