Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πεζοπορική διαδρομή στο Σπερχειό από τον Όμιλο Φίλων Δάσους (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 10:10 Η πεζοπορική διαδρομή στο Σπερχειό από τον Όμιλο Φίλων Δάσους (ΦΩΤΟ)

Ήταν η πέμπτη πεζοπορική διαδρομή από τον Όμιλο Φίλων του Δάσους για τη φθινοπωρινή περίοδο, αυτή τη φορά κατά μήκος του αναχώματος του Σπερχειού, κοντά στις εκβολές από το Κόμμα προς την Ανθήλη.

Με πάρα πολύ καλό καιρό και πάρα πολύ κόσμο, παλιούς και νέους συνοδοιπόρους μας, γνωρίσαμε μια ακόμη γωνιά αυτού του τόπου.

Περπατήσαμε κατά μήκος του αναχώματος, δίπλα στο ποτάμι με κατεύθυνση την ροή του ποταμού. Μια διαδρομή 6km που μας έφερε κοντά στις ομορφιές του τόπου μας.

Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους συνεχίζει και φέτος τις πεζοπορικές διαδρομές, για τα μέλη, τους φίλους και όλους εσάς που αγαπάτε τη φύση. Σας περιμένουμε στην παρέα μας για να γνωρίσετε τον φυσικό πλούτο της περιοχή μας και να πιέσουμε για την ανάδειξή του.

Η πεζοπορική αυτή διαδρομή αποτελεί τμήμα της πρότασής μας προς το Δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς, κατασκευής μιας πεζοπορικής και ποδηλατικής διαδρομής στην παρόχθια περιοχή του Σπερχειού ποταμού, η οποία περιλαμβάνει τα εξής χαρακτηριστικά:
• Αρχή διαδρομής, η γέφυρα Λουτρών Υπάτης και τέλος διαδρομής, ο Μεριστής του Σπερχειού, στη συμβολή παλαιάς και νέας ευθυγραμμισμένης κοίτης.
• Η συνολική διαδρομή είναι περίπου 22Km , το πρώτο τμήμα μέχρι και τη Γέφυρα Κωσταλεξίου ακολουθεί τον υπάρχοντα αγροτικό δρόμο και το νότιο ανάχωμα της κοίτης, ενώ το δεύτερο τμήμα, από τη γέφυρα του Κωσταλεξίου μέχρι τον Μεριστή ακολουθεί το δρόμο και το ανάχωμα στη βόρεια πλευρά της κοίτης.

Η επόμενη πεζοπορία μας θα είναι την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 στις 5.00 μμ στην περιοχή Δαμάστας - Μπράλου από το μνημείο επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα έως το μνημείο Νεοζηλανδών στην παλιά εθνική Οδό Λαμίας Αθηνών

*Στις πεζοπορικές μας εξορμήσεις λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19

Δείτε φωτογραφίες: