Εκπαιδευτική δράση στη Λαμία με τίτλο: «Το Μουσείο πάει Σχολείο»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 11:55 Εκπαιδευτική δράση στη Λαμία με τίτλο: «Το Μουσείο πάει Σχολείο»

Από τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, έως την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας (Ρήγα Φεραίου 8).

Mε τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και στο πλαίσιο διατήρησης της ιστορικής εθνικής μνήμης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  υλοποιεί τη δράση με τίτλο «Το Μουσείο πάει Σχολείο» υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και υπεύθυνο φορέα οργάνωσης και υλοποίησης το Πολεμικό Μουσείο.

Ο Δήμος Λαμιέων στο πλαίσιο αυτό, υποδέχεται τη δράση αυτή από τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, έως την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου. Ως χώρος διεξαγωγής της έχει οριστεί η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας (Ρήγα Φεραίου 8).

Το Πολεμικό Μουσείο έχει συγκροτήσει δύο αυτοδύναμες εκθέσεις (με αριθμό επιλεγμένων κειμηλίων, ειδικών πινάκων, οπτικό – έντυπο υλικό και λοιπό εξοπλισμό συναφή με τη δράση). Στόχος είναι η πληροφόρηση και η ενεργοποίηση των μαθητών - και όχι μόνο - για τα ιστορικά ορόσημα, η ουσιαστική επαφή με την ιστορία της Ελλάδας, η ενημέρωση για τους αγώνες του Ελληνικού Έθνους, η ενθάρρυνση για συμμετοχή στο ιστορικό γίγνεσθαι με κατάλληλα εφόδια και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.

Οι ώρες υποδοχής του κοινού στην έκθεση είναι: 09:00 – 13:00  και 18:00- 20:00. Σημειώνεται ότι κατά τις πρωινές ώρες η δράση, η οποία διαρκεί περί τα 20 λεπτά, θα απευθύνεται σε σχολικές ομάδες, ενώ οι απογευματινές ώρες απευθύνονται στο κοινό.

Για την καλύτερη οργάνωση του ρυθμού επισκέψεων και την αποφυγή συνωστισμού, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6936-885026.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση