Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Σε ασφυξία οδηγούνται τα διαγνωστικά εργαστήρια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 08:16 Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Σε ασφυξία οδηγούνται τα διαγνωστικά εργαστήρια

«Η αδικία του claw-back συνεχίζεται σε βάρος των εργαστηριακών συναδέλφων»…

«Το μέτρο του claw-back αν και ξεκίνησε ως ένα έκτακτο μέτρο συγκράτησης των δαπανών για την Υγεία τον Ιούλιο του 2013 καθ΄ υπόδειξη της τρόικα, δυστυχώς παρατείνεται έως και το 2025», σημειώνει σε δελτίο τύπου ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας.

Όπως επισημαίνει ο ΙΣΦ, «η  άθροιση του claw-back για το διάστημα 2013-2019 με το αναμενόμενο claw-back  του 2020 και την προκαταβολή του 70% για το 2021, οδηγεί σε οικονομική ασφυξία την πλειοψηφία των διαγνωστικών εργαστηρίων, τη στιγμή μάλιστα που λόγω των αυξημένων αναγκών εξαιτίας της πανδημίας καλούνται να εκτελέσουν περισσότερες διαγνωστικές εξετάσεις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, που δεν πραγματοποιούνται πλέον στα Δημόσια Νοσοκομεία».

Μάλιστα υπάρχει η βεβαιότητα ότι η αύξηση κατά 30 εκ.  ευρώ στο προϋπολογισμό  του ΕΟΠΥΥ δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας  στηρίζει τις  δίκαιες κινητοποιήσεις  των εργαστηριακών συναδέλφων . Αναμένουμε να δούμε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Υπουργός κ. Πλεύρης για την επίλυση του προβλήματος έως και τη 30η  Οκτωβρίου, παράταση χρόνου που ζήτησε ο ίδιος για την αναστολή των κινητοποιήσεων», καταλήγει το δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση