Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 08:23 Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες

Άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο (23 και 24 Οκτωβρίου 2021), καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα ο χειμώνας… κάνει την εμφάνιση του. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου, «η κακοκαιρία έρχεται εξασθενημένη και αύριο Σάββατο θα έχουμε βροχές στη Δυτική Ελλάδα και στα Επτάνησα, ενώ τη Κυριακή και τη Δευτέρα φαίνεται οι βροχοπτώσεις αυτές τοπικού χαρακτήρα θα επηρεάσουν και τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές». Και συνέχισε: «Θα ενισχυθούν οι βοριάδες και θα έχουμε μια πτώση στη θερμοκρασία. Δεν θα είναι γενικευμένη η κακοκαιρία και δεν θα είναι δυνατές οι βροχοπτώσεις».

 

 

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει κρύο σε αρκετές περιοχές. Όπως είπε: «Αύριο Σάββατο μπορεί μεν να επανακάμψουν πρόσκαιρα τα 25-άρια, όμως στις προθέσεις του Οκτωβρίου από την ερχόμενη εβδομάδα είναι κυρίως φουριόζοι Βοριάδες οι οποίοι και θα φέρουν έντονη ψύχρα εως και αίσθηση κρύου σε αρκετές περιοχές… Στη μοιρασιά των βροχών τις επόμενες ημέρες φαίνεται ότι κυρίως οι δυτικές-νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας θα έχουν το πάνω χέρι κατά διαστήματα, εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής, η οποία θα “μετακομίσει” τα επόμενα 24ωρα στην κεντρική Μεσόγειο, δίνοντας έντονα καιρικά φαινόμενα στην κεντρική και νότια όμως κυρίως Ιταλία!». 

 

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση