Ερώτηση Σαρακιώτη σε Κεραμέως για τις συγχωνεύσεις τάξεων στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 23:32 Ερώτηση Σαρακιώτη σε Κεραμέως για τις συγχωνεύσεις τάξεων στη Φθιώτιδα

Και για τα κενά στην Ευρυτανία…

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, προς την Υπουργό Παιδείας καταλογίζοντας ευθύνες για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Φθιώτιδας και τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και ειδικό επιστημονικό προσωπικό στην Ευρυτανία.

Μέσω της ερώτησής του προς την κα Κεραμέως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ζητά να δοθεί άμεσα λύση, έστω και τώρα, 1,5 μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, ενώ τονίζει ότι δεδομένης της συνεχιζόμενης κρίσης της COVID-19 «οι προωθούμενες συγχωνεύσεις των σχολικών τμημάτων εγείρουν εύλογους προβληματισμούς και γενικευμένη κοινωνική ανησυχία». Είναι χαρακτηριστικό, όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης, ότι «πολύ πρόσφατα, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έφθασε τα 151 με τη Φθιώτιδα να καταγράφει τα 59 εξ αυτών».

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης υπενθυμίζει την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά σχολική τάξη, που νομοθετήθηκε μετά την έναρξη της πανδημίας. Η εν λόγω παράλογη απόφαση του Υπουργείου, πέραν του ότι είναι άκρως αντιπαιδαγωγική ακόμη και υπό φυσιολογικές συνθήκες, αποτελεί μια καθοριστική γενεσιουργό αιτία της σημερινής κατάστασης στα σχολεία, η οποία πλέον επιδεινώνεται μέσω των συγχωνεύσεων τμημάτων στη Φθιώτιδα αλλά και των συνεχιζόμενων ελλείψεων σε προσωπικό στην Ευρυτανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η εν λόγω απαξίωση του δημόσιου σχολείου φέρει πλέον το ονοματεπώνυμο της Υπουργού Παιδείας, κας Ν. Κεραμέως, συνιστά μέρος της συνολικής τακτικής της και προφανώς δεν αποτελεί τυχαία εξέλιξη. Μετά από δύο έτη πανδημίας, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα έπρεπε να είχε πάψει να “αιφνιδιάζεται” από τον καταιγισμό των γεγονότων στην εκπαίδευση και όφειλε να είχε ήδη λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση