Κορωνοϊός - Λαμία: Ξανά είκοσι κρούσματα στα rapid tests του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 08:17 Κορωνοϊός - Λαμία: Ξανά είκοσι κρούσματα στα rapid tests του ΕΟΔΥ

Επιβεβαιώθηκε η διασπορά σε μαθητές στο Μοσχοχώρι…

Καθόλου καλά δεν είναι τα αποτελέσματα των rapid tests, που πραγματοποίησαν οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε Λαμία και Μοσχοχώρι.

Σε σύνολο 434 τεστ βγήκαν 20 θετικά με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει στο 4,61% και να ξεπερνά κι αυτό της περασμένης Πέμπτης (21/10) όταν είχαν βρεθεί και πάλι 20 θετικά αλλά σε σύνολο 473 δειγμάτων!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, 328 τεστ έγιναν στο δημοτικό πάρκινγκ στα Γαλανέικα, όπου βρέθηκαν έντεκα (11) θετικά δείγματα (3,35%) με ηλικίες από 13 έως 67 ετών.

Τα πέντε (5) από αυτά αφορούν στενή, ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα, ενώ ίδιος αριθμός (5) αντιστοιχεί σε ανεμβολίαστα άτομα. Τα υπόλοιπα έξι (6) είναι εμβολιασμένα.

Στο Μοσχοχώρι όπου μέσα στην εβδομάδα καταγραφόταν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα, οι φόβοι επαληθεύτηκαν, καθώς σε σύνολο 106 δειγμάτων, βρέθηκαν εννέα (9) θετικά, που διαμορφώνουν το ποσοστό θετικότητας στο 8,49%! Από τα θετικά δείγματα τα οκτώ (8) είναι μαθητές και κατά δήλωσή τους αποτελούν στενή επαφή με κρούσμα στο σχολείο ή στο φροντιστήριο.

Οι ηλικίες των κρουσμάτων είναι μεταξύ 12 και 43 ετών.

Τα τελευταία αποτελέσματα επιβεβαιώνουν με τον χειρότερο τρόπο ότι ο ιός έχει απλωθεί παντού στην Κοινότητα και ευνοείται από τις συνηθισμένες καθημερινές δραστηριότητες. Επειδή για τη μετάδοσή του αρκεί μια επαφή με άτομο ασυμπτωματικό που δε θα τηρεί τα μέτρα αυτοπροστασίας, είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε μόνοι μας τους εαυτούς μας, αποφεύγοντας συνωστισμό, στενές επαφές με άτομα που δε γνωρίζουμε χωρίς μάσκα και γενικά να ακολουθούμε όλους τους κανόνες υγιεινής.

Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη σχετικά με το πόσο είμαστε σε θέση να περιορίσουμε τη μετάδοση ή θα υπάρχει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, καθώς ήδη σε επίπεδο νομού τα ημερήσια κρούσματα έχουν φτάσει σχεδόν στα 37 από 35 το προηγούμενο 7ημερο!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση