Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 10:10 Έρχεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Πού και πότε θα έχουμε  βροχές και καταιγίδες - Η πρόγνωση του καιρού από την Κυριακή έως και την επόμενη εβδομάδα.

Από αύριο Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, προβλέπονται τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια- παραθαλάσσια, κυρίως στο Ιόνιο. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία έως 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Δύο συστήματα την Κυριακή

Ενα ψυχρό μέτωπο που θα βρίσκεται στην ανατολική βαλκανική χερσόνησο και ένα βαρομετρικό χαμηλό πιο δυτικά από το χώρα μας θα στέλνει σύννεφα κυρίως πιο δυτικά, κεντρικά και νότια αφορούν τα δύο συστήματα που θα επηρεάσουν την Κυριακή την Ελλάδα.

Το ψυχρό μέτωπο θα δώσει σύννεφα στη βόρεια Ελλάδα και θα ενισχυθούν οι βοριάδες από τα βορειοανατολικά. Αυτά τα δύο συστήματα θα βρεθούν πάνω από την κεντρική, κεντροδυτική, κεντρονοτιοδυτική Ελλάδα. Εκεί που θα συναντηθούν οι δύο μάζες η πιο ξηρή και ψυχρή και πιο ζεστή και υγρή θα έχουμε την Κυριακή τα περισσότερα φαινόμενα.

Όπως είπε ο κ. Αρναούτογλου δεν αναμένεται κάτι ακραίο, τα σύννεφα θα είναι πιο πυκνά στις περιοχές αυτές και έτσι θα έχουμε κάποιες βροχές από τα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και από τη Θεσσαλία και νοτιότερα έως την ανατολική Πελοπόννησο και τη Στερεά κάποιες βροχές.

Μετά το μεσημέρι σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα ψυχράνει και θα επικρατήσουν ψυχροί άνεμοι.

Τη Δευτέρα θα έχουμε να κάνουμε με το βαρομετρικό χαμηλό πιο δυτικά από εμάς το οποίο δεν θα μπορεί να φτάσει βόρεια καθώς θα επικρατήσουν υψηλές πιέσεις που θα κρατήσουν τα βροχοσύννεφα πιο κεντρικά και νότια στη χώρα μας και τα περισσότερα φαινόμενα δεν θα έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Χαρακτηριστικό της ημέρας οι πολύ ενισχυμένοι βοριάδες, που θα φτάνουν κατά τόπους 8 μποφόρ.

Την Τρίτη στα ανατολικά τμήματα της χώρας θα έχουμε τοπικές βροχές και δυνατό βοριά στα ανατολικά.

Την Κυριακή και από Δευτέρα και Τρίτη θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία και αυτό εξαιτίας της ψυχρής μάζας που από την Ευρώπη θα περάσει ανατολικά και θα επηρεάσει τη βορειοανατολική χώρα.

Όμως προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και προς την 28η Οκτωβρίου κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε σε καλύτερες καιρικές συνθήκες και ίσως θα έχουμε προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας το μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου.