Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας: Είναι καιρός να ενταχθεί ο Παρνασσός στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Γεωπάρκων της UNESCO

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 08:51 Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας: Είναι καιρός να ενταχθεί ο Παρνασσός στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Γεωπάρκων της UNESCO

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αμφίκλειας που είναι έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, ο οποίος ήταν ο διοργανωτής.

Το θέμα της συζήτησης αφορούσε κατά κύριο λόγο τις δυνατότητες ένταξης του ορεινού όγκου του Παρνασσού στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Γεωπάρκων της UNESCO.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας «αρχικά, μας παρουσιάστηκε το παγκόσμιο γεωπάρκο UNESCO Χελμού - Βουρα'ι'κού και τα πολλαπλά οφέλη του στην ευρύτερη περιοχή. Στη συνέχεια έγινε εκτενής παρουσίαση της ευρύτερης παραπαρνάσσιας περιοχής, των δυνατοτήτων του χαρακτηρισμού του ορεινού όγκου του Παρνασσού ως Γεωπάρκο, ενώ στη συνέχεια αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά του που τον καθιστούν κατάλληλο για ένταξη.

»Η χρονική στιγμή επαναφοράς της συγκεκριμένης ιδέας είναι η πλέον κατάλληλη, ώστε να πάρει σάρκα και οστά μέσω της συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των Παραπαρνάσσιων Δήμων και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, αφού η υλοποίησή της μόνο θετικά αποτελέσματα πρόκειται να αποφέρει σε όλους μας», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας.