Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είχαν ρημάξει ξωκλήσια και σπίτια σε Βοιωτία και Αττική

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 07:45 Είχαν ρημάξει ξωκλήσια και σπίτια σε Βοιωτία και Αττική

Χειροπέδες σε ζευγάρι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών…

Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (23/10) κοντά στην Αλίαρτο, ένα ζευγάρι κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Νωρίτερα το βράδυ είχαν παραβιάσει την είσοδο Ιερού ναού στην Κοινότητα Αγίας Παρασκευής Βοιωτίας και ένα ξωκλήσι στο Σωληνάρι Λιβαδειάς. Στην πρώτη περίπτωση δεν έκλεψαν κάτι, από το ξωκλήσι όμως αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς και όπως προέκυψε 16 με 17 Οκτωβρίου είχαν αφαιρέσει από δύο (2) εξωκλήσια, σε περιοχή του Παύλου Βοιωτίας, διάφορα αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας.

Γίνεται μνεία ότι σε βάρος του συγκεκριμένου ζευγαριού, εκδόθηκαν χθες εντάλματα συλλήψεως, από τις Ανακριτικές αρχές Αθηνών, διότι είχαν ταυτοποιηθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού Αττικής, για εννέα (9) ακόμη διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, στην περιοχή τους.

Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν όταν εντοπίσθηκαν, ως μέσον διευκόλυνσης και μεταφοράς τους, ενώ στην κατοχή της γυναίκας, βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό, σε διάφορα κέρματα. 

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Επίσης το μεσημέρι του Σαββάτου συνελήφθη στη Θήβα αλλοδαπός από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για κλοπή από όχημα.

Ειδικότερα, φέρεται να αφαίρεσε από σταθμευμένο και ανασφάλιστο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό, πλην όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από τους προστρέξαντες αστυνομικούς.

Τα αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην νόμιμο κάτοχό

του. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.