Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Δύο νέοι θάνατοι από covid και δύο ασθενείς διασωληνωμένοι στο ΚΑΤ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 10:50 Λαμία: Δύο νέοι θάνατοι από covid και δύο ασθενείς διασωληνωμένοι στο ΚΑΤ

Αυξάνονται συνεχώς οι εισαγωγές στην Κλινική…

Αγριεύει η κατάσταση στο μέτωπο του κορωνοϊού στη Φθιώτιδα με δύο νέες απώλειες να προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της πανδημίας.

Στους δύο θανάτους της Παρασκευής (22/10), προστέθηκε η απώλεια ενός ακόμη 85χρονου Λαμιώτη που είχε εισαχθεί επίσης στις 13 Οκτωβρίου στην Κλινική Covid και ενώ νωρίτερα νοσηλευόταν στην Ορθοπαιδική.

Την Κυριακή (24/10) το βράδυ έγινε γνωστός ο θάνατος ενός ακόμη 63χρονου που είχε εισαχθεί στο Πέτρινο κτίριο στις 17 του μήνα. Έτσι, δυστυχώς στη Φθιώτιδα φτάσαμε στους 158 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων οι 16 μέσα στον Οκτώβριο.

Δεν είναι όμως μόνο οι θάνατοι που προκαλούν πόνο και ανησυχία. Ήδη μετά τη ΜΕΘ Covid γεμίζει με περιστατικά και η Κλινική Κορωνοϊού ξεκινώντας την εβδομάδα με 33 ασθενείς. Το παρασκευοσαββατοκύριακο είχαμε 15 νέες εισαγωγές, 11 από τη Λαμία, 2 από τη Λοκρίδα και 2 από το Δήμο Μακρακώμης.

Επιπλέον δύο γυναίκες, διασωληνώθηκαν στο Πέτρινο και διακομίστηκαν στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου ΚΑΤ, που εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά από τη Στερεά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ και οι δύο είναι ανεμβολίαστες. Θυμίζουμε ότι εδώ και μέρες η ΜΕΘ Covid του ΓΝ Λαμίας είναι γεμάτη από ασθενείς, που επίσης δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Χρειάζεται μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ καθώς η έξαρση θυμίζει τον περασμένο εφιαλτικό Μάρτιο. Ο ιός ειδικά μεταξύ των ανεμβολίαστων μεταδίδεται εύκολα και προκαλεί σοβαρές επιπλοκές. ΠΡΟΣΟΧΗ!