Επανήρθε στη Βουλή ο Γιάννης Σαρακιώτης για τη «σιδηροδρομική απομόνωση» Φθιώτιδας-Φωκίδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 21:27 Επανήρθε στη Βουλή ο Γιάννης Σαρακιώτης για τη «σιδηροδρομική απομόνωση» Φθιώτιδας-Φωκίδας

«Ας αφήσουν την επικοινωνία και τις φιέστες και να λύσουν το πρόβλημα…»

Αναφορά στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή το ψήφισμα διαμαρτυρίας εκπροσώπων του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, του Δήμου Δελφών, των Δημοτικών Κοινοτήτων, των Τοπικών Κοινοτήτων, των Τοπικών Συλλόγων και κατοίκων 34 Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων των Π.Ε. Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Ο κ. Σαρακιώτης υποστηρίζοντας τη θέση των παραπάνω φορέων, επαναφέρει στη Βουλή την «σιδηροδρομική απομόνωση» ολόκληρης της περιοχής και ζητεί άμεσες ενέργειες των αρμοδίων φορέων για την άμεση επαναφορά των 16 δρομολογίων εν όψει της νέας σύμβασης Υποχρέωσης Δημόσιας Υπηρεσίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το Ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα 15 έτη.

Παράλληλα, κρίνει αναγκαία την επαναφορά των παλιότερων δρομολογίων των ΚΤΕΛ και τη δρομολόγηση νέων, που θα συνδέουν επαρκώς τις εν λόγω περιοχές με τις πρωτεύουσες των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Θυμηθείτε τους διαξιφισμούς Σαρακιώτη - Καραμανλή στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Φθιώτιδας για το ίδιο θέμα.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Σαρακιώτη στον Μπράλο και στη Δρυμαία, κατά τη διάρκεια της οποίας σχολίασε σκωπτικά τους τότε πανηγυρισμούς των κυβερνητικών στελεχών και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ο.Σ.Ε. για την επαναφορά μόλις 4 δρομολογίων μετά από καθυστέρηση ενός έτους!

Όπως τονίζει ο κ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα πρέπει να σταματήσει να αλλοιώνει την πραγματικότητα παρουσιάζοντας ως “επιτυχία” την επαναφορά 4 από τα 16 δρομολόγια (!), τα οποία εκτελούνταν τα προηγούμενα χρόνια. Ας σταματήσει να παραμένει απαθής και να οδηγεί στη σιδηροδρομική απομόνωση και στον οικονομικό μαρασμό μια ολόκληρη περιοχή. Ας αφήσουν επιτέλους την επικοινωνία και τις “φιέστες” και ας δώσουν επιτέλους λύση σε ένα πρόβλημα, που οι ίδιοι δημιούργησαν στη Φθιώτιδα και στους όμορους νομούς».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση