Εγκαίνια για το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της πόλης μας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 10:37 Εγκαίνια για το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της πόλης μας

Τις εγκαταστάσεις της νέας Δομής «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ» ΚΔΑΠ ΑμεΑ εγκαινίασε το Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών.

Το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ», με έδρα τη Λαμία, δημιούργησε το Σεπτέμβριο του 2021 μια νέα δομή το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΠΡΟΒΑΣΙΣ ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας δομής και αγιασμός στο χώρο, με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας Κ.κ. Συμεών.

To Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ απευθύνεται σε παιδιά (μαθητές Ειδικού Νηπιαγωγείου, Ειδικού Σχολείου), εφήβους (μαθητές Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου, ΕΕΕΕΚ) αλλά και ενήλικες απόφοιτους δομών ειδικής αγωγής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάθε είδους νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή αναπηρία.

Στο Κέντρο λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα καθώς και εργαστήρια αυτόνομης διαβίωσης, μαγειρικής, κηπουρικής, θεατρικής αγωγής, χορού, μουσικοκινητικής αγωγής.

Στόχος όλων αυτών των δραστηριοτήτων είναι η νοητική, συναισθηματική ανάπτυξη αλλά και η κοινωνική ένταξη και βελτίωση της ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Οι παροχές και οι δράσεις προσφέρονται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ (voucher), ενώ η μετακίνηση των ατόμων πραγματοποιείται ΔΩΡΕΑΝ με το λεωφορείο του ΚΕΝΤΡΟΥ.

«ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ» ΚΔΑΠ ΑμεΑ: Μητροπολίτου Δαμασκηνού και Βελουχιώτη, Λαμία Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22310-66103 6932-065658

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση