Δωρεάν Αξιολόγηση και Ενημέρωση για την Εργοθεραπεία στο Κέντρο «Πρόσβασις»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 12:23 Δωρεάν Αξιολόγηση και Ενημέρωση για την Εργοθεραπεία στο Κέντρο «Πρόσβασις»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας που έχει θεσπιστεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Οκτωβρίου, το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών «Πρόσβασις» στη Λαμία, σας παρέχει τη δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ αξιολόγησης και ενημέρωσης κατόπιν ραντεβού.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια ομοσπονδία εργοθεραπευτών, η εργοθεραπεία ορίζεται ως η επιστήμη που προωθεί την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων, μέσω της εμπλοκής στο "έργο". "Έργο" είναι οτιδήποτε κάνει ένα άτομο στην καθημερινή του ζωή και έχει νόημα για το ίδιο, όπως η προσωπική υγιεινή, τα ψώνια, η ενασχόληση με χόμπι. Μια διαταραχή, ένα πρόβλημα υγείας και όποιος άλλος περιορισμός έχει να κάνει με αυτά τα έργα, μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολίες αυτόνομης διαβίωσης ή ακόμη και σε έλλειψη αυτοεκτίμησης.

Σκοπός της εργοθεραπείας και κατ΄ επέκταση του εργοθεραπευτή είναι να ευοδώσει την εκτέλεση των έργων και να βοηθήσει τα άτομα με δυσκολίες να έχουν μια ποιοτικότερη ζωή. “Εργαλεία” του εργοθεραπευτή μπορεί να είναι είτε διάφορες δραστηριότητες - ασκήσεις που ενισχύουν την επίδοση στους τομείς δυσκολιών των ατόμων, είτε τα ίδια τα έργα, οι καθημερινές δραστηριότητες δηλαδή που είναι σημαντικές για τα άτομα.

Τέλος, ο εργοθεραπευτής μπορεί να παρέμβει και στο περιβάλλον του ατόμου, διευθετώντας εργονομικά το χώρο που ζει, χρησιμοποιώντας εργαλεία που διευκολύνουν το άτομο ως προς την τέλεση των δραστηριοτήτων - έργων. Αξίζει να σημειωθεί πως στο περιβάλλον ανήκει και η οικογένεια ή οι φίλοι και είναι σημαντικό για τον εργοθεραπευτή να γνωρίζει πώς το άτομο αλληλεπιδρά με αυτούς, στοχεύοντας στην εμπλοκή στο θεραπευτικό πρόγραμμα και στην ενίσχυση του ίδιου του ατόμου.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών «Πρόσβασις» στη Λαμία, σας παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν αξιολόγησης και ενημέρωσης κατόπιν ραντεβού.

Για ραντεβού και οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα: 2231066103 και 693206565.

«Η αξία της προσωπικής επαφής για τη δημιουργία σταθερών βάσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας είναι η βασική μας αρχή, και για αυτό το λόγο σας περιμένουμε να γνωριστούμε!»

Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών «Πρόσβασις»
Βύρωνος 29, 2ος & 4ος όροφος - Λαμία

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2231066103, 6932065658
Αμφίκλεια, Αταλάντη, Καρπενήσι
Site: www.prosbasis.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση