Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται το αλιευτικό καταφύγιο Αγ. Κωνσταντίνου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 17:04 Φθιώτιδα: Επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται το αλιευτικό καταφύγιο Αγ. Κωνσταντίνου

Η Περιφέρεια Στερεάς ανέλαβε την τεχνική αποτύπωση του έργου που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής…

Μία ακόμη προγραμματική σύμβαση για την εξέλιξη των Λιμανιών της Φθιώτιδας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας Ευάγγελο Μπλούνα.

Πρόκειται για την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου του Αγίου Κωνσταντίνου προϋπολογισμού 170.000 ευρώ.

Η σύμβαση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να αναλάβει μέσα από τις τεχνικές τις υπηρεσίες  την εκπόνηση της μελέτης για τη βυθομετρική αποτύπωση, των λιμενικών έργων, τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, τη γεωτεχνική έρευνα και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η μελέτη θα οδηγήσει σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, μέσω των οποίων θα αυξηθεί η χωρητικότητα του ήδη υπάρχοντος αλιευτικού καταφυγίου στο διπλάσιο, το οποίο λόγω της γεωγραφικής του θέσης τίθεται στα πλέον περιζήτητα λιμάνια της Φθιώτιδας, αλιευτικού και, κυρίως, τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η πίστωση του ποσού προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο και είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλεται για ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση τόσο του Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου, όσο και των λοιπών Λιμένων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Θα μελετηθεί η επέκταση της υφιστάμενης εγκατάστασης εξυπηρέτησης αλιευτικών σκαφών με στόχο της αύξηση χωρητικότητας αυτής κατά 100m του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου με αντίστοιχη επέκταση των παραλιακών κρηπιδωμάτων.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Αθανάσιος Καρακάντζας δήλωσε: «Με συνεργασία εντάσσουμε ένα σημαντικό έργο ανάπτυξης και υποδομής, που σε συνδυασμό με την επέκταση του λιμένα Αγ. Κωνσταντίνου που είναι σε εξέλιξη θα ενισχύσουν την ταυτότητα της περιοχής, θα ενισχύσουν το τοπικό εισόδημα και αφορούν τελικά όλη την Περιφέρεια». 

«Οι προσπάθειες του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας για σύγχρονες και ασφαλείς λιμενικές υποδομές συνεχίζονται, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Με στοχοπροσήλωση έχουμε δρομολογήσει ενέργειες οι οποίες αναπτύσσουν τους Λιμένες της Φθιώτιδας βελτιώνοντας τις συνθήκες λειτουργίας τους και καθιστώντας τους πιο ελκυστικούς στους χρήστες. Μέσω συνεργασιών η υλοποίηση τους προχωρά με σταθερά βήματα. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όπου ως διαχρονικός συνεργάτης του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας στέκεται αρωγός στις προσπάθειες μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας Ευάγγελος Μπλούνας.