Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Το σημερινό πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 09:53 Λαμία: Το σημερινό πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Από νωρίς το πρωί ξεκινά ο εορτασμός για την εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

Αναλυτικά:

Ώρα 07.30 ́: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών της πόλης. Ώρα 08.00 ́: Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού.

Ώρα 10.15: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.30:Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών.

Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπρόσωπο της Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Υποδιευθύντρια και εκπαιδευτικό του 5ου Γυμνασίου Λαμίας κα. Γουλάκου Θεοδώρα.

Έπειτα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν με επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος και η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στην συνέχεια στο Περιφερειακό Κατάστημα.

Ώρα 12.00 : Παρέλαση Πολιτικών και Στρατιωτικών Τμημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη μέριμνα Καθηγητών Φ.Α., της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας για τα πολιτικά τμήματα.

Ώρα 18.00 : Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα.