Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επανέρχεται ο Χρήστος Σταϊκούρας για τις αγροτικές αποζημιώσεις λόγω covid

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 14:40 Επανέρχεται ο Χρήστος Σταϊκούρας για τις αγροτικές αποζημιώσεις λόγω covid

Η επιστολή του ΥΠΑΑΤ προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Αναπληρωτή του…

Επανέρχεται στο θέμα των αποζημιώσεων και του ποσού που εξασφάλισε το Υπουργείο Οικονομικών για το ΥΠΑΑΤ για την ενίσχυση των παραγωγών προϊόντων που επλήγησαν από την πανδημία και δεν είχαν αποζημιωθεί μέχρι σήμερα, ο Υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του ΥΠΑΑΤ, με το συγκεκριμένο αίτημα, το οποίο τακτοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας δικής του και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Υπουργού Οικονομικών για το ζήτημα αγροτικών αποζημιώσεων λόγω covid:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση, αποδεδειγμένα, από την αρχή της θητείας της στέκεται κοντά στους Έλληνες αγρότες, προκειμένου να στηρίξει αυτούς που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και όχι μόνο.

Αυτό το πράττει συστηματικά, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, βρίσκοντας κάθε φορά τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας.

Σήμερα, δυστυχώς πρέπει να επανέλθω, αφού μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις μου, κυκλοφόρησε – διαδικτυακά Επιστολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με όχι πλήρη στοιχεία.

Συγκεκριμένα, η πραγματική Επιστολή, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την οποία επισυνάπτω:

1ον. Φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.

2ον. Έχει την Υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.

3ον. Απευθύνεται στον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργείου Οικονομικών. Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, απευθύνεται μόνο στον Αναπληρωτή Υπουργό.

Στη βάση της πραγματικής Επιστολής, ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός του Υπουργείου Οικονομικών με συνεργασία βρήκαν τους πόρους, προκειμένου να ενισχύσουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), για εκκρεμή θέματα αποζημιώσεων λόγω της πανδημίας. Άλλωστε, ο Υπουργός ΑΑΤ στο έγγραφό του προς αυτούς, σημείωνε: «Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν διαθέτει πιστώσεις για  τη χρηματοδότηση του προγράμματος».

Η διαδικασία αποζημίωσης δρομολογείται τις επόμενες ημέρες.

Μεταξύ των προϊόντων που θα αποζημιωθούν, με βάση αιτήματα του ΥΠΑΑΤ για όλη την Ελλάδα, είναι τα μύδια, η λεβάντα, τα σταφύλια Grimson Λάρισας και Πιερίας, η βιομηχανική πατάτα, το επιτραπέζιο σταφύλι Καβάλας, οι επίσπορες πατάτες, οι κτηνοτρόφοι, τα μήλα Ζαγοράς, η κλημαντίνη, οι ελαιοπαραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς και άλλα αγροτικά προϊόντα.

Μετά από αυτές τις ενισχύσεις σε συμπατριώτες μας σε όλη την Ελλάδα, το συνολικό – αρχικά – διαθέσιμο ποσό ύψους 150 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας στον πρωτογενή τομέα, αυξάνεται σημαντικά.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για πολλές περιοχές της χώρας και Έλληνες αγρότες, ανάμεσά τους και για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, ειδικά για την Ανατολική Φθιώτιδα.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι, «βλέπει και ακούει» τα προβλήματα των πολιτών της πρωτογενούς παραγωγής και με θεσμική συνεννόηση, τάξη και αξιοπιστία, η οποία δεν πρόκειται να διαταραχθεί από «θορύβους», συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της πατρίδας μας