Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Δύο θάνατοι και τρεις διασωληνώσεις ασθενών μέσα σε λίγες ώρες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 09:42 Λαμία: Δύο θάνατοι και τρεις διασωληνώσεις ασθενών μέσα σε λίγες ώρες

Στην εντατική 37χρονη που δεν είχε κάνει το εμβόλιο…

Χειροτερεύει μέρα με την μέρα η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας, ως εικόνα της συνεχιζόμενης ραγδαίας αύξησης των μολύνσεων στη Φθιώτιδα και ειδικά στη Λαμία.

Έτσι μέσα σε ένα 24ωρο, χάσαμε δύο ανθρώπους από κορωνοϊό, ενώ αυξήθηκαν τόσο οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική (45), όσο και στην Εντατική (9)!

Στην Κλινική Covid κατέληξε την Πέμπτη (11/11) 94χρονος από την Ομβριακή, ο οποίος είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο στις 2/11, ενώ την Παρασκευή (12/11) κατέληξε στη ΜΕΘ Τρικάλων όπου είχε νοσηλευτεί, καθώς δεν υπήρχαν κρεβάτια στη Λαμία, 51χρονος Λαμιώτης. Και οι δύο ήταν ανεβολίαστοι.

Και τα νέα από το μέτωπο του κορωνοϊού εξακολουθούν και προκαλούν φόβο, με τρεις διασωληνώσεις ασθενών μέσα σε λίγες ώρες. Μάλιστα το ένα περιστατικό αφορά μια γυναίκα από τη Λαμία μόλις 37 ετών.

Επίσης 52χρονος από το Μώλο διασωληνώθηκε στα ΤΕΠ όπου διακομίστηκε σε άσχημη κατάσταση εξαιτίας των επιπλοκών που του προκάλεσε ο επικίνδυνος ιός, ενώ η τρίτη εισαγωγή, είναι μια ακόμη ασθενής από το Πέτρινο 75 ετών που εισήχθη στην Κλινική στις 7 Νοεμβρίου. Και οι τρεις παραπάνω ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι, όπως και οι τρεις προηγούμενοι που βρήκαν κρεβάτι εντατικής, σε Λαμία, Χαλκίδα και ΚΑΤ.

Για να βρουν κρεβάτι Εντατικής, προηγήθηκε απόφαση του διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, με την οποία άνοιξαν τρία ακόμη κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid Λαμίας! Δυστυχώς στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπως και σε πολλά ακόμη Νοσοκομεία της χώρας, ενώ υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ, δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές να τα υποστηρίξουν!

Έτσι όποιο κρεβάτι προστίθεται, βαραίνει το ίδιο ακριβώς προσωπικό που με το ζόρι καλύπτει τα ήδη υπάρχοντα. Πρέπει να τονιστεί ότι το υπάρχον ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, κάνει κυριολεκτικά ότι μπορεί, προκειμένου να ξεπεράσει ένα ακόμη κύμα της πανδημίας, αλλά οι ανθρώπινες δυνάμεις είναι πεπερασμένες. Για αυτό και η δική τους παράκληση προς όλους, να εμβολιαστούν έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, από οποιοδήποτε άλλο μήνυμα…