Εξιχνιάσθηκε περίπτωση απάτης με «μαϊμού ΔΕΗτζή» στην περιοχή της Αταλάντης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 10:02 Εξιχνιάσθηκε περίπτωση απάτης με «μαϊμού ΔΕΗτζή» στην περιοχή της Αταλάντης

Είχε ξεγελάσει ηλικιωμένη με το γνωστό κόλπο του βραχυκυκλώματος και είχε φύγει με τη μαξιλαροθήκη γεμάτη κοσμήματα και χρήματα…

Από το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών, εξιχνιάσθηκε κλοπή από οικία ηλικιωμένης, η οποία διαπράχθηκε στις 11 του περασμένου Σεπτέμβρη μεσημβρινές ώρες, σε χωριό της ΔΕ Αταλάντης του Δήμου Λοκρών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ένας εκ των δύο δραστών και συγκεκριμένα ένας 59χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Σύμφωνα με αυτή, ο 59χρονος, μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται, μετέβησαν στο σπίτι της ηλικιωμένης όπου προσποιούμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ, ζήτησαν να ελέγξουν τον ηλεκτρολογικό πίνακα.

Ο συγκεκριμένος της είπε ότι υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, για αυτό κατά τη διάρκεια των εργασιών, την προέτρεψε να μαζέψει ότι πολύτιμο είχε στο σπίτι και να το τοποθετήσει σε ένα μαξιλάρι, έτσι ώστε να μην καταστραφεί σε περίπτωση βραχυκυκλώματος.

Η ηλικιωμένη τοποθέτησε χρήματα και χρυσαφικά στο μαξιλάρι και τότε ο δράστης το άρπαξε και διέφυγε μαζί με τον συνεργό του.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση