Ο κοινός δρόμος αγάπης του Δήμου Λαμιέων και της Ι.Μ. Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 08:18 Ο κοινός δρόμος αγάπης του Δήμου Λαμιέων και της Ι.Μ. Φθιώτιδας

«Η Εκκλησία του Δήμου»: Υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας για τις από κοινού δράσεις με στόχο τον άνθρωπο.

Η συστηματική συνεργασία Δήμου Λαμιέων και Μητρόπολης Φθιώτιδας, για το καλό του συνόλου, επισημοποιήθηκε με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας, ανήμερα της επετείου της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Λαμία.

Η 16η Νοεμβρίου δεν επιλέχθηκε τυχαία για την αφετηρία νέων κοινών δράσεων αγάπης για την πόλη της Λαμίας και των κατοίκων του Δήμου, με την υπογραφή από τον Σεβασμιώτατο και το Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο, του συγκεκριμένου μνημονίου συνεργασίας που φέρει το διακριτικό τίτλο «η Εκκλησία του Δήμου».

Σε αυτά τα δύο χρόνια Ποιμαντορίας του σεπτού Ποιμενάρχη, με την πανδημία να σκιάζει την ανθρωπότητα, η Εκκλησία συμπορεύθηκε με το Δήμο, με στόχο την ανακούφιση των αδυνάμων και την υποστήριξη δράσεων στήριξης του κόσμου που δοκιμάστηκε, ψυχολογικά, σωματικά και οικονομικά από την πανδημία.

Ήρθε η ώρα η συνεργασία αυτή να επισημοποιηθεί με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, για τον καλύτερο συντονισμό των κοινών δράσεων.

Η κοινή υπογραφή πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου του Ιστορικού Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Λαμία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις τους αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας τους για την «Εκκλησία του Δήμου»:

Η σύναψη της συγκεκριμένης συνεργασίας έχει ως σκοπό την προώθηση δράσεων κοινού ενδιαφέροντος και αξιοποίησης τεχνογνωσίας και εμπειρίας, με την συνδρομή όπου αυτή απαιτηθεί εξειδικευμένων συνεργατών, ενώ οι βασικοί κοινοί άξονες δράσεως ορίζουν τα εξής:

1) Δράσεις ανθρωπιστικές και κοινωνικής αλληλεγγύης

2) Δράσεις πολιτισμού και ανάδειξης της τοπικής εκκλησιαστικής κληρονομιάς

3) Δράσεις ανάδειξης θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνηματικών περιηγήσεων

4) Δράσεις εκπαιδευτικές και ιδιαίτερα στον τομέα της επιμορφώσεως και

5) Κάθε άλλη δράση, πού θα προκύπτει από τις ανάγκες της κοινωνίας εντός του πλαισίου των διακριτά ρυθμισμένων αρμοδιοτήτων των δύο μερών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση