Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όπως τα έκανε να τα λουστεί, τον έχω ξεγράψει», λέει η μητέρα του 39χρονου δολοφόνου στο Βόλο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 19:16 «Όπως τα έκανε να τα λουστεί, τον έχω ξεγράψει», λέει η μητέρα του 39χρονου δολοφόνου στο Βόλο

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση η σύζυγος του 39χρονου και πατέρα δύο μικρών παιδιών - Τι λένε οι γείτονες για τον δράστη που διατηρούσε επί χρόνια το προφίλ του «καλού οικογενειάρχη»

«Δε με ενδιαφέρει. Τον έχω ξεγράψει»... με βαθιά θλίψη και πικρία στη φωνή, η μητέρα του 39χρονου, ο οποίος σκότωσε την 75χρονη νονά του και τη μητέρα του δικηγόρου του, καταδικάζει με τον τρόπο της τις αποτρόπαιες ενέργειες του γιού της.

Το αδιανόητο της υπόθεσης είναι ότι επί 12 ολόκληρα χρόνια ο δράστης έπαιζε θέατρο. Αν δεν είχε γίνει η ταυτοποίηση του DNA, ακόμα και σήμερα ο γιος της γυναίκας που είχε σκοτώσει το 2009 θα τον υπερασπιζόταν για μία ακόμα φορά στα δικαστήρια της Λάρισας, σε υπόθεση με κατηγορία εμπρησμού.

Μιλώντας στο MEGA, η μητέρα του 39χρονου λέει ότι δε θέλει να έχει καμία σχέση με τον γιο της.

Όπως τα έκανε να τα λουστεί. Δε θέλω να με ρωτήσετε τίποτα. Δε με ενδιαφέρει. Τον έχω ξεγράψει», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
«Μόλις έγινε το έγκλημα αυτό και μαζί με άλλα 2 – 3 στοιχεία που είχε εναντίον του, το συνδύασε (σ.σ. ο δικηγόρος) και απαίτησε από την ασφάλεια το DNA», λέει η Βαλσάμη Μηλίνη, κόρη του θύματος και αδερφή του δικηγόρου.

Ο αδελφός της, δικηγόρος Γιάννης Μηλίνης, προσπαθεί πλέον να αντιμετωπίσει την φρικτή αλήθεια, ότι ο 39χρονος πελάτης του είναι ο δολοφόνος και της μητέρας του, ότι όλα αυτά τα χρόνια είχε το θράσος να ζητά από τον γιο της γυναίκας που είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου, να τον υπερασπίζεται στα δικαστήρια και ότι εκμεταλλευόταν την παλιά τους γνωριμία για να απευθυνθεί σ’ εκείνον ξανά να τον υπερασπιστεί και στη δεύτερη δολοφονία που είχε διαπράξει.

«Ο άνθρωπος ήταν φυσιολογικός. Τον βλέπαμε σχεδόν καθημερινά, ‘καλημέρα, καλησπέρα’ αυτό. Τίποτα παρά πάνω. Οικογενειάρχης, έτσι; Τώρα ποιος μένει δίπλα μας πλέον δεν ξέρουμε», λέει γείτονας 39χρονου.

Παντρεμένος με δύο μικρά παιδιά, ο 39χρονος είχε «χτίσει» το προφίλ του καλού οικογενειάρχη.

«Ως πατέρας ήταν πάρα πολύ καλός, στοργικός με τα παιδιά, φρόντιζε τη γυναίκα του αλλά και εμάς, ό,τι χρειαζόμασταν μας το έφερνε, να μας εξυπηρετήσει. Πρόθυμος, ευγενικός και καλοκάγαθος. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω όλα αυτά που έγιναν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σκότωσε τη νονά του αλλά ούτε και τη μητέρα του δικηγόρου του. Μου είναι αδιανόητο», σημειώνει συγγενής του.

Σύμφωνα με τους συγγενείς, η σύζυγος του 39χρονου δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ. Τα όσα μαθαίνει για τον πατέρα των παιδιών της είναι αδύνατο να χωρέσουν στο μυαλό της.

«Η γυναίκα του είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, έχει να φάει δύο εβδομάδες, από τότε που τον συνέλαβαν, όλη μέρα κλαίει και δεν ξέρει πώς να καθησυχάσει τα παιδιά της. Ούτε επιθετικός ήταν, ούτε βίαιος, δεν τον έχω ακούσει ποτέ να φωνάζει».

Πώς εξιχνιάστηκε 12 χρόνια μετά ο φόνος της μητέρας του δικηγόρου που υπερασπίστηκε τον δολοφόνο της

12 Aυγούστου 2009. Ο 27χρονος, τότε, Θανάσης Μυλωνάς μπαίνει στο ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε η 69χρονη Νίκη Μηλίνη, στη Νέα Ιωνία Βόλου και της αφαιρεί τη ζωή με 20 μαχαιριές. Η άτυχη γυναίκα είχε να δώσει σημεία ζωής στα παιδιά της δύο μέρες. Παρά τις τηλεφωνικές ενοχλήσεις του γιου της, Ιωάννη Μηλίνη, η 69χρονη γυναίκα δεν απαντούσε. Αρχικά ο γιος της υπέθεσε ότι η μητέρα του είχε μεταβεί στην αδελφή του, η οποία εκείνο το διάστημα βρισκόταν σε διακοπές στο Πήλιο αλλά η αγωνία του για την τύχη της μητέρας του τον έκανε να μεταβεί στην οικία της. Όταν άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος βρήκε τη μητέρα του μπρούμυτα στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το σοκ και το πλήγμα για τον δικηγόρο Ιωάννη Μηλίνη ήταν μεγάλο.

Όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν έπαψε να ψάχνει το δολοφόνο της αγαπημένης του μητέρας. Η ιατροδικαστική εξέταση είχε δείξει ότι η 69χρονη γυναίκα “βλήθηκε από πίσω, και δεν πρόλαβε να αντιδράσει, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη πάλης, ή αμυχές”.Στην κλειδαριά του διαμερίσματος δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, κάτι που μαρτυρούσε , ότι η 69χρονη γυναίκα άνοιξε την πόρτα σε άτομο το οποίο γνώριζε.

Σύμφωνα με το Gegonota News την ημέρα του φονικού, μάλιστα είχε προσαχθεί από την αστυνομία και ο Θανάσης Μυλωνάς αλλά το άλλοθι που παρουσίασε στους αστυνομικούς ήταν ικανό ώστε να μην κινήσει περαιτέρω υποψίες.

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια, μετά, ο άνθρωπος ο οποίος ετοιμαζόταν να υπερασπιστεί τον δολοφόνο μιας ανυπεράσπιστης γυναίκας έρχεται αντιμέτωπος με μια αποκάλυψη που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ του. Ο γνωστός δικηγόρος του Βόλου, Ιωάννης Μηλίνης, ο οποίος προς το παρόν είναι ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου που δολοφόνησε τη νονά του για λίγα ευρώ έμαθε το πρωί της Δευτέρας από την αστυνομία ότι ο άνθρωπος αυτός κατηγορείται για τη δολοφονία της μητέρας του. Η αποκάλυψη αυτή τον έκανε να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του αφού διαπίστωσε ότι υπερασπιζόταν τον άνθρωπο που είχε σφαγιάσει με αδικαιολόγητη αγριότητα και τη μητέρα του.

Δείγμα γενετικού υλικού που είχε εντοπιστεί στα νύχια της 69χρονης Νίκης Μηλίνη, ήταν αυτό που αποκάλυψε ότι ο δολοφόνος της ήταν το ίδιο άτομο που είχε σκοτώσει πριν από λίγες ημέρες τη νονά του, δηλαδή ο Θανάσης Μυλωνάς. Η 69χρονη Νίκη Μηλίνη κατοικούσε στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμεναν ο παππούς και η γιαγιά του 39χρονου -σήμερα- δολοφόνου. Γι' αυτό δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι της, καθώς φέρεται να του άνοιξε η ίδια την πόρτα της, καθώς τον γνώριζε. Μάλιστα, του πρόσφερε και παγωτό, όπως συμπέραναν οι αστυνομικοί από τα μπολ που είχαν βρει. Σε ένα από αυτά, είχε ανιχνευτεί το DNA άγνωστου νεαρού άνδρα, που δεν ήταν σεσημασμένος για να ταυτοποιηθεί.

Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί πεσμένη στο δάπεδο ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα του διαμερίσματός της, με 20 τραύματα από μαχαίρι στην αριστερή πλευρά του σώματος τους. Τα χτυπήματα είχαν την ίδια φορά με τις 42 μαχαιριές που βρέθηκαν στο κορμί της 75χρονης Ευθαλίας Αβραμίδου- Αλεξούλη κι έτσι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας άνοιξαν και πάλι τον φάκελο της υπόθεσης, από τον οποίο προέκυψε ότι το γενετικό υλικό που βρέθηκε στις δυο δολοφονίες ταυτιζόταν!

πηγή: protothema.gr