Ο Γιάννης Οικονόμου για την επέκταση φυσικού αερίου στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 10:00 Ο Γιάννης Οικονόμου για την επέκταση φυσικού αερίου στη Λαμία

«Άμεσα οφέλη και νέες προοπτικές σε ένα έργο με ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα...», τονίζει με δήλωσή του ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων του έργου επέκτασης δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε έξι πόλεις της Στερεάς Ελλάδας - ανάμεσά τους και η Λαμία - που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δημοτικό θέατρο της πόλης.

Η έναρξη του έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σηματοδοτεί μια πολύ ευχάριστη, όσο και εξαιρετικά σημαντική είδηση για την περιοχή μας.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/11) στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, κηρύχθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα, η έναρξη του έργου, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη Λαμία, θα προστεθούν 130 χιλιόμετρα στο υφιστάμενο δίκτυο, κάτι το οποίο θα ωφελήσει νέους, ιδιώτες, αγρότες και επιχειρήσεις, καθώς άμεσα ξεκινά η υλοποίηση των συνδέσεων των ενδιαφερόμενων καταναλωτών - σε επίπεδο οικιακό, εμπορικό ή βιομηχανικό - καλύπτοντας ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων ήδη από αυτόν τον χειμώνα.

Τονίζεται ότι οι επενδύσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 88,1 εκατ. ευρώ έως το 2036. Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθούσε από παλαιότερα τις διαδικασίες για την εξέλιξη της επέκτασης, προέβη στην εξής δήλωση:

«Η είδηση της επέκτασης με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο, όπως και το γεγονός, ότι η αφετηρία του έργου ξεκινά από την Φθιώτιδα. Παρακολουθούσα τις διαδικασίες από παλαιότερα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο φίλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, κηρύττει εδώ στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την έναρξη. Τα 130 χιλιόμετρα που θα προστεθούν στο υφιστάμενο δίκτυο της Λαμίας αναμένεται να ωφελήσουν νέους, ιδιώτες, αγρότες και επιχειρήσεις, καθώς άμεσα ξεκινά η υλοποίηση των συνδέσεων των ενδιαφερόμενων καταναλωτών - σε επίπεδο οικιακό, εμπορικό ή βιομηχανικό - καλύπτοντας ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων ήδη από αυτόν τον χειμώνα, που όπως γνωρίζουμε είναι δύσκολος για όλη την Ευρώπη.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν διαχρονικά για να μπορούμε σήμερα να κηρύττουμε την έναρξη: τον Δήμαρχο Αθηναίων και τέως Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, τον νυν Περιφερειάρχη, Φάνη Σπανό, φυσικά τη διοίκηση της Περιφέρειας, τον Δήμαρχο Λαμίας και τη Δημοτική Αρχή, τα στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και φυσικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε όχι μόνο αρωγός, αλλά και κινητήριος δύναμης της προσπάθειας αυτής. Ένα διαχρονικό αίτημα υλοποιείται με πολλαπλό ενεργειακό, αλλά και περιβαλλοντικό αποτύπωμα για τις έξι μεγάλες πόλεις της Περιφέρειάς μας. Το κυριότερο, δε, είναι ότι ανοίγουν νέες θέσεις εργασίες και νέες προοπτικές για την περιοχή μας.  Η Κυβέρνηση βάζει σταθερά στο επίκεντρο την περιφερειακή ανάπτυξη, βάζει σταθερά σε πρώτο πλάνο την Φθιώτιδα. Η Λαμία, αλλά και η Χαλκίδα, η Θήβα, η Λιβαδειά, η Άμφισσα και το Καρπενήσι θα δουν την καθημερινότητά τους να βελτιώνεται μέσα από μια μεγάλη επένδυση που ήρθε για να μείνει παρακαταθήκη για το μέλλον. Το μέλλον που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση