Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Ρώμη οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας στα πλαίσια του Erasmus+

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 10:32 Στη Ρώμη οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας στα πλαίσια του Erasmus+

Την εβδομάδα 25-29 Οκτωβρίου 2021 εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας μετακινήθηκαν στην Ρώμη, σε συνάντηση εργασίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ KA229 ”hAPPy Students”.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εισαγωγή καινοτόμων εκπαιδευτικών εφαρμογών στην διδασκαλία των μαθημάτων του δημοτικού, έτσι ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνει πιο ελκυστική και αποτελεσματική για τους μαθητές και να μειωθεί η μαθητική διαρροή που παρατηρείται στην Β/θμια εκπαίδευση.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας είναι συντονιστής του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Λιθουανία και την Τουρκία.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν διδασκαλίες σε διάφορες τάξεις του σχολείου I.C. A. Leonori, ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας, παρακολούθησαν σε ζωντανή σύνδεση τον τρόπο λειτουργίας ενός πρότυπου σχολείου για μαθητές με παραπληγίες ή άλλες ανάγκες, συμμετείχαν στον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων και την αξιολόγηση του προγράμματος έως τώρα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν από το ισπανικό και το ελληνικό σχολείο στους εταίρους οι εφαρμογές 99Maths και Edpuzzle, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν τα σχολεία εταίροι για την διδασκαλία διαφόρων μαθημάτων το προσεχές διάστημα.

Τα καλύτερα σχέδια μαθήματος που περιέχουν την χρήση αυτών των εφαρμογών θα περιληφθούν στο τελικό παραδοτέο του προγράμματος, στο οποίο θα υπάρχουν σχέδια μαθήματος με χρήση 10 εκπαιδευτικών εφαρμογών. Το παραδοτέο του προγράμματος θα είναι ανοιχτό και διαθέσιμο για όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς μετά το πέρας του προγράμματος.